Суспільство
6 квітня 2017
Якою буде весна: прогноз погоди в Україні до літа
На Великдень країну накриють дощі, а в травні прийде спека.
news-image

На Великдень в Україну прийдуть дощі з грозами, а на травневі свята очікується тепла погода. Але вже ближче до початку літа по всіх регіонах країни очікується справжня спека. Про це розповів директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, повідомляє «Є!» з посиланням на РБК.

За словами синоптика, сприятливу погоду в перших числах квітня змінять різке похолодання й опади. Вже в кінці цього тижня пройдуть дощі в більшості регіонів України, а середня денна температура знизиться до 5-10 градусів тепла, вночі стовпчик термометра місцями може впасти до 1 градуса вище нуля.

"Поки через сезонні атмосферні процеси Західна Європа потерпала від холодних вітрів, у нас видався теплий кінець березня. Тепер буде навпаки. Ми очікуємо короткочасне похолодання починаючи вже з 6-9 квітня", - сказав Кульбіда.

Він зазначив, що поступове підвищення температури розпочнеться у другій декаді місяця. Починаючи з 10 до 16 квітня повітря прогріється до 15-20 градусів тепла вдень і до 7-12 градусів - вночі.

У травні погода не піднесе особливих сюрпризів.

"За останні 30 років середня температура травня практично не змінювалася. Традиційно з другої половини травня будемо фіксувати наростання тепла та середньомісячна температура по Україні становитиме від 12 до 17 градусів тепла", - розповів Кульбіда.

Крім того, синоптик не виключив дощової погоди на Великдень.

"В цілому в квітні дощі очікуються переважно в західних, північних і центральних областях України. На Великдень, 16 квітня, також є ймовірність невеликого дощу", - зазначив він.

А от на травневі свята українцям прогнозують невеликі опади, але температура буде досить високою. 

"В перший тиждень травня можливий дощ, але вже до 9 травня буде ясно і тепло - до +16 градусів", - розповів синоптик.

Читайте також:В Європарламенті сьогодні відбудеться голосування за надання Україні безвізу