Якщо обмежать імпорт книг із Росії - це відіб'ється на історичній літературі, -Держкомтелерадіо
Богдан Червак, однак, заперечує, що мова йде про цензуру.
news-image

Перший заступник Державного комітету телебачення і радіомовлення України Богдан Червак прогнозує, що обмеження імпорту книг з Росії, ймовірно, більше вплине на історичну літературу.
Про це він сказав в ефірі програми Радіо Свобода "Деталі", інформує «Є!».

"Через історичну літературу росіяни намагаються реалізовувати в Україні ідею" русского мира ". Все це робиться через історичну пам'ять, через інтерпретацію історичних подій, відносин між українцями і росіянами", - зазначив він.

Богдан Червак, однак, заперечує, що мова йде про цензуру. "Це не цензура, а спроби української держави протистояти інформаційній війні, яку веде проти України Російська Федерація", - говорить він.

Раніше на цьому тижні Кабінет міністрів затвердив порядки видачі дозволу на ввезення видавничої продукції з Росії і вилучення з обігу такої літератури, яка не матиме відповідного дозволу. Таким чином, затверджений механізм реалізації змін в закон "Про видавничу справу", які вступили в чинності 1 січня 2017 і забороняють ввезення в Україну книг антиукраїнського змісту.

Після вступу в силу відповідних постанов Кабміну, імпортери книг з Росії повинні будуть отримати дозвіл від Держкомтелерадіо на ввезення в Україну такої видавничої продукції. При Держкомтелерадіо також буде діяти експертну раду, яка може розглядати надання дозволів на імпорт в випадках, коли фахівці Держкомтелерадіо матимуть сумніви щодо змісту книги, по якій існує запит на імпорт. Склад такого експертної ради прописаний в законі про видавничу справу.

Читайте також: «Татари були у числі перших перебіжчиків на сторону УПА» - дослідник
Читайте також: Молдова відмовилася від придністровської електроенергії на користь української