Політика
7 квітня 2017
У Конгресі США представлений законопроект про посилення кібербезпеки України
У документі підтверджується прихильність США Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США.
news-image

Члени Комітету у закордонних справах Палати представників і української кокуса в Конгресі демократ Б.Бойл і конгресмен-республіканець Б.Фітцпатрік представили проект "Закону 2017 року про співробітництво з Україною в питаннях кібербезпеки".
Як інформує «Є!», про це повідомляє посольство України в США в Facebook.

"Законопроект визначає, що політикою США є надання допомоги уряду України в удосконаленні власної стратегії кібербезпеки, зокрема в таких напрямках як установка найбільш сучасних оновлень для безпеки комп'ютерів органів державної влади, в тому числі систем програмного захисту, спрямованих на захист об'єктів критичної інфраструктури України. Крім того, документ передбачає зменшення залежності України від російських технологій. Також, сприяння розширенню навчаючи сті України в програмах обміну інформацією, яка пов'язана з проблематикою кібербезпеки і міжнародних зусиль з протидії кіберзагрозам. Також побудови країною власних можливостей для захисту в сфері кібербезпеки ", - йдеться в повідомленні.

У документі підтверджується прихильність США Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, з Будапештським меморандумом про гарантії безпеки, підтримці співпраці України з НАТО.

Читайте також: Укроборонпром показав у дії новий пожежний танк