Київ
7 квітня 2017
Віталій Кличко взяв участь у відкритті щорічного круглого столу міських голів (фото)
Київський міський голова разом з Володимиром Гройсманом та послом Канади Романом Ващуком взяв участь у відкритті третього щорічного круглого столу міських голів.
news-image

Київський міський голова Віталій Кличко разом з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом та послом Канади Романом Ващуком взяв участь у відкритті третього щорічного круглого столу міських голів, який організував Міжнародний республіканський інститут.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на сторінку Facebook мера столиці.

«Місцева влада найбільш наближена до людей і відчуває всі зміни, які відбуваються навколо. Ми усі отримали у спадок від Радянського Союзу систему управління, яка занадто неефективна, негнучка та корупційна. Тому ключовим завданням є забезпечити прозорість та відкритість процесів управління», - зазначив Кличко.

Він зауважив, що заходи з реформування, які здійснюються зараз, лише з часом дадуть відчутний результат. 

«Зменшити борг міста з 24 до 13,5 млрд грн – майже вдвічі у цих складних умовах - це оздоровлення економіки. Збільшення надходжень у бюджет на 30%, інвестиції в медицину, освіту, інфраструктуру – це теж оздоровлення. Потрібен ще деякий час, щоб люди по-справжньому відчули зміни», - наголосив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що реформа децентралізації має бути більш ефективною. 

«На жаль, ті процеси, які відбуваються, ще не набрали необхідної динаміки та не в повній мірі відповідають потребам міст. Ми досі не маємо права регулювати паркування, а це мільярди гривень, втрачені бюджетами, особливо у великих містах. Досі немає закону про муніципальну поліцію, а безпека ж є однією з найбільших потреб мешканців. Досі міста не можуть повністю розпоряджатися залученими коштами. Усі ці питання потрібно вирішувати спільно. І як голова Асоціації міст України завжди готовий спілкуватися та ділися досвідом перетворень, які відбуваються в Києві».

Мер також закликав своїх колег уважно прислухатися до критики з боку громади та робити висновки. 

«Будь-яка критика дає додаткову мотивацію поліпшити свою роботу та бачити речі, де потрібно об’єднати зусилля, щоб результати були набагато кращими та люди відчували їх», - підкреслив мер Києва.