Події
7 січня 2015
Озброєні люди вбили 11 людей у редакції французької сатиричної газети (фото,відео)
Декілька озброєних людей влаштували стрілянину в редакції французької сатиричної газети в Парижі Charlie Hebdo.
news-image

Як повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на поліцію, в результаті нападу вбито не менше 10 осіб.

За даними AFP жертвами нападу стали 11 осіб, у тому числі два співробітники поліції. Не менше п'яти осіб отримали серйозні поранення.

За повідомленнями очевидців, злочинці в масках були озброєні автоматами Калашникова і реактивними гранатометами. Свідки також стверджують, що нападники кричали "Ми помстимося за Пророка".

У зв'язку з нападом в Парижі введений максимальний рівень терористичної небезпеки, розташовані в місті редакції ЗМІ взяті під охорону. Поліція веде пошуки злочинців. На місце події приїхав президент Франції Франсуа Олланд та "виступив зі спеціальною заявою": Були вбиті журналісти і поліцейські. 11 осіб мертві, четверо перебувають між життям і смертю. Сорок співробітників видання зараз у безпеці.

Як повідомляють очевидці, терористи виїхали на чорному "Сеат". Вони зачепили інший автомобіль і скоїли наїзд на пішохода. У районі Порт де Панта сталася ще одна перестрілка. Після цього поліція втратила слід злочинців.

Нагадаємо, що газета Charlie Hebdo раніше опинялася в центрі скандалів через свою манеру висвітлення новин та головних подій, а також у зв'язку з публікацією карикатур на релігійні теми.