Світ
9 квітня 2017
У Трампа готують нові санкції проти Росії і Ірану через хіматаки у Сирії
Це зробив не Асад, - Кремль.
news-image

В адміністрації президента США Дональда Трампа обговорюється можливість введення нових санкцій проти Росії і Ірану в зв'язку з їх підтримкою режиму сирійського президента Башара Асада, якого звинувачують в застосуванні хімічної зброї проти мирного населення. Про це повідомила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі, передає «Є!» з посиланням на Апостроф.

Президент має намір обговорити це питання, і процес обговорення вже йде, - заявила Хейлі.

Вона також нагадала, що Росія взяла на себе відповідальність за ліквідацію хімзброї у Сирії. Хейлі припустила, що "або Росія знала про хімічну зброю і атаки і приховала це, або була обдурена Асадом, який володіє хімзброєю без їхнього відома".

Добре, що держсекретар Тіллерсон наступного тижня їде в Росію, де планує отримати відповіді на питання, що цікавлять нас питання, - зазначила постпред США в ООН.

Вона також уточнила, що докази щодо того, чиї сили застосували хімічну зброю в Сирії надійшла з секретних джерел, були продемонстровані президенту США.

Хекйлі також підкреслила, що першою реакцією Москви на трагедію, у якій загинули невинні люди, серед яких було багато дітей, була не співчуття, а констатація: "Це зробив не Асад".