Війна
10 квітня 2017
Військові дії у промислових зонах на території АТО можуть призвести до екологічної катастрофи, - заявляє Жебрівський
Від цього постраждає не тільки Донеччина і Луганщина, але й суміжні області Росії,.
news-image

Військові дії поблизу підприємств на лінії розмежування на Донеччині несуть серйозну екологічну загрозу не тільки для області, а й для цілого регіону. Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в Facebook.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

 За його словами, йдеться про Донецьку фільтрувальну станцію, Фенольний завод біля Торецька, Авдіївський коксохім та ферми «Бахмутського аграрного союзу» (БАСу) біля Новолуганського.

«Воєнні дії біля цих підприємств, несуть серйозну екологічну загрозу, оскільки відсутність доступу до обслуговування їхніх об’єктів, або обстріли можуть привести до важких екологічних наслідків не тільки для області, а й для цілого регіон», - зауважив Жебрівський.

Він зазначив, що наприклад, прорив шламонакопичувачів Фенольного заводу чи руйнування дамби відстійників БАСу призведуть до виливу небезпечних стоків та потрапляння їх у басейн Сіверського Донця.

«Від цього постраждає не тільки Донеччина і Луганщина, але й суміжні області Росії, а також басейни Азовського і Чорного морів», - наголосив керівник обласної адміністрації.

Він повідомив, що сьогодні з першим віце-спікером Верховної Ради, представником України у гуманітарній підгрупі ТКГ и з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Іриною Геращенко та заступник голови парламнтського комітету з питань європейської інтеграції Марією Іоновою зустрілись із керівниками цих підприємств.

«Депутати хотіли отримати максимально повну інформацію із «перших рук». Вони добре розуміють серйозність загрози і будуть виносити ці питання на рівень міжнародних гуманітарних та безпекових організацій. А також будуть контролювати, щоб ці питання були у центрі уваги переговорної групи по Донбасу», - підкреслив Жебрівський.

 

Читайте також: АТО: 2 військових ЗСУ поранені, бойовики били з важких мінометів (відео)
Читайте також: Переселенців із Донбасу та Криму офіційно поставлено на облік, - Мінсоцполітики