Політика
11 квітня 2017
Гройсман креативно представив річний звіт
Гройсман прийшов звітувати з десятихвилинним запізненням.
news-image

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман готовий звітувати про рік своєї роботи перед Верховною Радою, як тільки парламент визначиться з датою. Сьогодні ж про перший рік на посту голова уряду розповідав журналістам.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Гройсман прийшов звітувати з десятихвилинним запізненням, а розпочався звіт з креативу – відеопрезентації.

Прем'єр показав статистику зростання економіки, соціальних стандартів та нових реформ. І таких перемог могло бути більше, якби не попередники.

"Ми сьогодні маємо 95% доріг в незадовільному стані, якщо б 10 років назад були прийняті рішення, то українці б їздили по нормальних дорогах", - впевнений Гройсман.

Крім нормальних доріг, мали б енергонезалежність, простіше вели б бізнес та довше жили б. Для цього потрібно реалізувати реформи, основу для яких уряд уже заклав і планує розвивати. Прем'єр вдивляється в майбутнє.

"Ми пропонуємо з 1 жовтня підняти пенсії для українських громадян", - каже прем'єр.

Зростання буде різним - від 200 до понад тисячі гривень на місяць і стосуватиметься п'яти мільйонів пенсіонерів. Державі, каже, підвищення коштуватиме кілька десятків мільярдів гривень. А в грудні пенсіонерів додатково чекає індексація.

"Також з першого жовтня ми скасуємо оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів", - запевняє голова уряду.

 

Пріоритетом уряду Гройсман називає і земельну реформу: "Ми не підтримуємо відкриття ринку для великих корпорацій і холдингів. Ми вважаємо, що треба запустити ринок для українських громадян".

Кожен українець, обіцяє Гройсман, зможе купити до 200 гектарів землі. Кількість ділянок на особу буде обмеженою. Це дозволить розвивати сільське господарство.

Не обходить прем'єр і енергетичне питання. Твердить – він проти купівлі антрациту у Росії. Його ліпше купувати у інших країн. Але наразі, каже, ключовим для уряду є використання власних ресурсів та модернізація ТЕС.

"На Трипіллі станція модернізується і на це мільярд гривень потрібно. В Змієві два блоки будуть пущені", - обіцяє прем'єр.

Гройсман нагадує, що Україна вже 501 день не купує російського газу. Але може заплатити за нього 40 мільярдів доларів - втручаються журналісти. Стільки у Стокгольмському арбітражі вимагає Газпром за контрактом 2009-го року. Гройсман певен, що Україна переможе, а як ні "прийдеться передати Тимошенко замість грошей. Якщо вона підписала – хай і відповідає".

Створювати нову політсилу, каже Володимир Гройсман, поки що не збирається. Щодо можливого балотування в президенти відповідає: "Скажу вам сенсаційну новину. В 2019 році я братиму участь у виборах президента… Як всі громадяни України, прийду і проголосую за кандидата в президенти".
Читайте також: Для переселенців з окупованих територій спростили умови вступу на екстернат, - Міносвіти
Читайте також: Поліція розшукує людей, які вчинили вибух у центрі Києва