Політика
12 квітня 2017
Мій дід помер від осколків, які він отримав, звільняючи Берлін - Юрій Береза
Нардеп вважає 8-9 травня днями скорботи, а не шумних заходів.
news-image

Нардеп від "Народного фронту" Юрій Береза закликав українців відсвяткувати День перемоги над німецькими загарбниками не на шумних заходах, а відвідавши могили загиблих солдатів. Про це він сказав під час брифінгу у парламенті, передає кореспондент «Є!»

"Мій дід помер у 1979 році від осколків, які він отримав, звільняючи Берлін. Дід помер, коли я був у досить юному віці. Сьогодні різні покидьки починають ритуальні танці на кістках мого діда та мільйонів українців, розповідаючи про якісь ефемерні "безсмертні полки", виводячи на майдани ефемерних ветеранів Другої світової війни, які не мали навіть відношення до неї.

А ветеранські організації, які не мають відношення до України, а асоціюють себе із Радянським Союзом, витрачають десятки мільйонів державних коштів на якісь незрозумілі заходи.

Я хочу звернутися до генерального прокурора стосовно перевірки використання цих коштів. Як може воююча країна фінансувати поїздки до країни-агресора, щоб відзначати якісь примарні свята?" - висловив думку нардеп.

Юрій Береза вважає, що 8-9 травня є, в першу чергу, днями скорботи за загиблими.

"Я хотів би звернутися до всіх українців - не треба ходити на всі ці шабаши та зборища, краще - піти на кладовища та доглянути могили невідомих солдатів-героїв, які захистили Україну", - закликав нардеп.
Читайте також: Нардеп назвав три проблеми Конституційного суду України