Події
13 квітня 2017
В Чорногорії на гачок поліції потрапила спільниця Онищенка по «газових схемах»
САП готує її екстрадицію в Україну.
news-image

У Чорногорії затримали українку Ірину Мусієнко, яка підозрюється в участі в так званій "газовій схемі" депутата Олександра Онищенка.

Про це в середу повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, інформує «Є!».

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє, що 7 квітня 2017 року аеропорту міста Подгоріца владою Чорногорії за орієнтуванням Департаменту Інтерполу і Європолу затримано громадянку України Мусієнко І.М., яка підозрюється в участі в так званій" газовій схемі "депутата Онищенко, зокрема, в вчиненні в скоєнні кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст.255; ч.4 ст.28, ч.5 ст.191; ч.4 ст.28, ч.2 ст.205; ч.4 ст.28, ч. 3 ст.209 КК України ", - йдеться в повідомленні САП в Facebook.


Вказується, що САП готує її екстрадицію в Україну. 

"В день перших затримань учасників" газових схем "- 15.06.2016 Мусієнко І.М. покинула територію України і до теперішнього часу не поверталася", - повідомляє САП.


Повідомляється, що 13 серпня 2016 Мусієнко повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, а постановою детектива НАБУ від 13.08.2016 оголошено розшук підозрюваного Мусієнко І.М.
Як відомо, серед співучасників злочинів, в яких звинувачується депутат від "Воля народу" Олександр Онищенко, фігурують близько 20 осіб.


Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ВАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.


Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт, і напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув Україну.
8 серпня 2016 Онищенко оголосили в національний розшук.

Читайте також: Онищенко і вся його сім'я офіційно під захистом ЄС