Київ
13 квітня 2017
InnoTechUkraine 2017: столиця занурилася у світ інноваційних технологій (фото)
Компанія Smile-Expo – підготувала насичену та різноманітну програму заходу з останніми технологічними трендами та найяскравішими науковими розробками.
news-image

7-9 квітня в Києві минув третій міжнародний форум інноваційних технологій InnoTechUkraine 2017. Впродовж трьох днів на одному майданчику демонстрували новинки сучасних технологій і найкращі розробки українських представників галузі робототехніки, 3D-принтингу, медицини, освіти та смарт-девайсів, інформує «Є!».

Організатор InnoTechUkraine 2017 – компанія Smile-Expo – підготувала насичену та різноманітну програму заходу з останніми технологічними трендами та найяскравішими науковими розробками.

Форум запропонував безліч активностей для відвідувачів: виставкову демозону, конференцію, майстер-класи для дітей, битву стартапів, заїзд на гіроскутерах, перегляди Sci-Fi-кіно та ін.

Демозона

Виставку розділили на кілька VR-локацій: на одній відвідувачі просто переміщувалися в віртуальному просторі з шоломом HTC Vive, на іншій – віртуальне дійство доповнював невеликий мобільний фізичний майданчик, який подавав потоки повітря, створюючи максимум реалістичних відчуттів. Контент віртуальної реальності був різним: від американських гірок до польотів у повітрі. VR-майданчики представили компанії Sensorama, Gagarin і WEAR.

Цього року 3D-принтинг набув шаленої популярності серед експонентів. Цю галузь представили виробники FabLabFabricator, Plexiwire, MonoFilament і 3D-PrinterLab. Гості побачили, як на 3D-принтері створювати неймовірні фігури різної форми та кольорів, наскільки незвичайними бувають 3D-нитки та у який спосіб надрукувати предмети.

Розробками робототехніки здивували компанії TechKid і Robo «Дім роботів». Серед учасників виставки були й представники освітніх проектів з робототехніки Roborise-IT і RobotSchool. Одні з найпопулярніших учасників виставки – роботи Маріо та Макс – постійно привертали увагу дітей і дорослих: танцювали, співали пісні, робили з гостями Сслфі та навіть розповідали анекдоти.

На виставці працювала величезна зона для презентації дронів від DIY Lab і FlyTechnology. Другого дня відбувся запуск декількох пристроїв. Відвідувачі масово фотографували та знімали їх на відео.

Серед неординарних експонентів були компанії:

Noplag – розробник універсальної антиплагіатної програми;

ErgoPlace – компанія створює та реалізує ергономічні предмети для роботи;

UGV Ukraine – виробник квадроциклів з дистанційним управлінням;

IoT Hub – лабораторія-акселератор, орієнтована на хардверністартапи;

«Оспішес Україна» – розробник пристрою для покращення якості дихання;

Hub 4.0 – освітній простір, який просуває інтелектуальний і творчий потенціал в Україні.Hub 4.0 представив новітні технологічні розробки: іграшку, з якою легко вчити абетку Брайля – BrailleTeach, мініатюрний пристрій для контролю за станом здоров'я –- Cardiomo, пристрій для геймінгу та взаємодії з об'єктами – AR/VR Raccoon.world.

Конференція

Перший день конференції присвятили бізнесу, медицині та освіті. Спікери розповідали про останні тенденції розвитку бізнесу на прикладі власних кейсів, про те, якою має бути медицина майбутнього, та як трансформувати українську систему освіти. Головними спікерами були ЯнікаМерило – заступник мера Дніпра, радник міністра інфраструктури та транспорту, радник мера Львова та Павло Шеремета – засновник Майстерні стратегій PRORYV і екс-президент Київської школи економіки.

Другого дня говорили на тему інвестування та просування стартапів. Експерти поділилися думками про необхідність пошуку власної ніші на ринку та залучення інвесторів. Ключовими представниками складу спікерів стали Наталя Березовська, співзасновник і голова UAngel, і Михайло Уткін – CEO компанії eFarmer.

Особливістю конференції стала дискусійна панель «Відтік талантів за кордон», де спікери обговорювали проблему масової релокації українських програмістів за кордон. Модератором панелі був Андрій Колодюк – керуючий партнер AVenturesCapital.

Битва стартапів

На форумі InnoTech 2017 відбулася Битва стартапів, де представники унікальних проектів змагалися за звання найкращого стартапу. Кожен з учасників презентував власний проект і відповідав на запитання журі.

Суддівський склад битви:

Олександра Балкова, WannaBiz;

Павло Альошин, міжнародна венчурна компанія ImperiousGroup (IG.VC);

Олександр Тулько, міжнародна інвестиційно-консалтингова група EastOne;

Дмитро Кузьменко, інвестиційна платформа Startup.Network;

Іван Довгаль, MagneticOneVentures;

Олексій Марценюк, міжнародна інвестиційно-консалтингова група EastOne;

РегінаМахотіна, UAngel.

Переможці битви

Перше місце дістав стартап Medics (Галина Василевська). Головний приз – тримісячна маркетингова підтримка проекту з боку Quadrate 28.

HUB 4.0 надав подарункові сертифікати для роботи Openspace в креативному просторі для стартапів ISEE (Антон Юрков), BrailleTeach (Олександр Парфёров) і Raccoon.world (Світлана Мальована).

Можливість реалізувати свій прототип у hardware-лабораторії FabLabFabricator отримав Roboticassistantforpeoplewithvisualdisabilities (Павло Микуш).

Підготовку дизайн-концепції веб-ресурсу від «Студії Болтяна Євгенія. Сайти ручної роботи» презентували стартапу «Буквік» (Анастасія Коновалова).

Майстер-класи

Під час заходу провели майстер-класи для дітей з 3D-друку від FabLabFabricator, робототехніки від Introbots і пілотування дронів від FlyTechnology.

Діти вивчали програмне та апаратне забезпечення для адитивного виробництва, вчилися збирати та програмувати найпростіших роботів і дізнавалися про правильне управління дронами.

Sci-Fi-кіно

Третього дня відбулися покази Sci-Fi-кіно від міжнародного фестивалю фантастичного короткого метру BEST SCI FI про штучний інтелект, пересування в просторі та у віртуальній реальності.

Заїзд на гіроскутерах

Того ж дня відбувся заїзд на гіроскутерах – сучасних і зручних засобах пересування не тільки в Україні, але й в усьому світі. Під час заїзду визначали найспритнішого користувача інноваційним видом транспорту.

Команда організатора Smile-Expo завдячує всім учасникам і відвідувачам нашого форуму. Окрема подяка WOG cafe за смачні частування, KINOLIFE та Іллі Свідлер за показ «Фестивалю фантастичного кіно» та нашим партнерам MotionStore та E-mania за допомогу в організації заїзду на гіроскутерах.

До зустрічі на наступному форумі InnoTechUkraine!