Суспільство
16 квітня 2017
Благодатний вогонь передали в окупований Український Крим (фото)
Це дуже важливий символічний момент.
news-image

На тимчасовій адміністративній межі в Чонгарі священики церков УПЦ КП з представниками влади Херсонщини передали священний вогонь людині, яка має доставити його до Кафедрального Собору у Сімферополі, передає«Є!» з посиланням на прес-службу Херсонської ОДА.

"Таким чином ми ще раз підкреслили, що Крим — це Україна. Що Херсонщина завжди буде регіоном, де люди ніколи не змиряться з тим, що поряд окупована територія, і те, що кримчани, не зважаючи на ризик, все ж таки йдуть за вогнем. Це означає, що жага до волі та свобода в Українському Криму дуже велика“,- сказав голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.
“В 2016 році ми змогли передати вогонь в Кримську Єпархію, проте це сталося якимось чудесним чином. В цьому році було складніше. Та ми все ж таки змогли це зробити. І зараз чекаємо з Криму підтвердження отримання людьми Благодатного вогню. Це дуже важливий символічний момент. Ми передали не просто вогонь, ми передали іскру, нашу любов, турботу, надію та віру в те, що скоро Україна відновить свої кордони” — прокоментував отець Євген.
Читайте також: Вміла господиня. Катя Осадча похизувалась своїм великоднім столом в соцмережах