Суспільство
18 квітня 2017
Принц Гаррі розповів, що втрата матері в юному віці й подальше стримування емоцій залишили серйозний вплив на його життя
Принц Гаррі зізнався, що довгі роки йшов від сумних думок про принцесу Діану.
news-image

П'ятий за чергою спадкоємець британського трону принц Гаррі поділився в інтерв'ю газеті The Daily Telegraph особистими переживаннями, що стосуються найтрагічнішої події в його житті - загибелі матері, принцеси Діани, і дав зрозуміти, що протягом довгих років після цієї втрати уникав сумних думок, передає «Є!»

Інтерв'ю з принцом приурочене до 20-річчя передчасної кончини "леді Ді", що відзначається цього року.

"Я справлявся з цим тільки одним шляхом - йшов від реальності, намагаючись навіть не думати про свою матір, адже хіба це допомогло б?" - зізнався Гаррі, який в цьому питанні завжди був гранично відвертий з пресою, хоча все вказувало на те, що тема загибелі Діани викликає у нього біль.

 

"Я думав, що це тільки занурить тебе в стан смутку, але не допоможе повернути її", - пояснив принц.
"Я можу сміливо сказати, що втрата матері в 12-річному віці і подальше стримування всіх моїх емоцій протягом останніх 20 років зробило серйозний вплив не тільки на моє особисте життя, але також і на мою роботу", - зауважив принц, який є випускником королівській військовій академії в Сандхерсті і має за плечима досвід участі в афганській військовій кампанії.

Гаррі розповів про те, як ігнорував спроби свого старшого брата принца Вільяма допомогти йому розібратися зі своїми почуттями і думками про матір. Він також зізнався, що кілька разів користувався послугами психолога.

Діана була дружиною принца Чарльза з 1981 по 1996 рік. Її вважали "королевою" благодійних акцій і справжньою "іконою" світу моди. Вона підкорила весь світ невластивою королівським особам безпосередністю. Це так подобалося звичайним людям, але не знаходило розуміння у вищих кіл суспільства, до яких за походженням належала і сама Діана, будучи представником аристократичної прізвища Спенсер. За підсумками загальнонаціонального опитування, проведеного в 2002 році британськоюї телерадіомовною корпорацією Бі-бі-сі, принцеса Діана посіла третє місце в списку 100 найбільших британців усіх часів.

31 грудня 1997 принцеса загинула в автокатастрофі в паризькому тунелі під мостом Альма. "Мерседес", в якому їхала принцеса, намагався відірватися від автомобілю папараці і на великій швидкості вдарився об стіну тунелю, потім об колону, яка відділяла потоки руху, і перекинувся. Єдиним вцілілим в цій катастрофі виявився охоронець принцеси Тревор Ріс-Джонс. Жертвами трагедії стали сама Діана, її коханий Доді аль-Файєд і водій Анрі Поль. Батько Доді, єгипетський мільярдер Мухаммед аль-Файєд стверджував, що його син і принцеса позбулися життів в результаті змови, і запевняв, що в момент загибелі Діана була вагітна від Доді. У свою чергу французькі та британські слідчі незалежно один від одного прийшли до висновку, що паризька автокатастрофа стала трагічною випадковістю.