Експерти: Купувати житло за містом - все одно, що грати в російську рулетку
Також фахівці попереджають, що при покупці квартири на етапі котловану завжди «виникають питання».
news-image

Купівля квартири в передмісті столиці сьогодні тягне за собою значні ризики для приватних інвесторів. Таку думку в коментарі виданню Апостроф висловили провідні українські фахівці в сфері нерухомості, передає «Є!»

На думку експерта з оцінки нерухомості з понад ніж п'ятнадцятирічним стажем Бориса Куценка, основоположною проблемою життя в передмісті є нерозвинена інфраструктура, про яку воліють замовчувати забудовники з периферії. За його словами, набуваючи нібито дешевшу нерухомість за Києвом, цілком можна зіткнутися з такими немислимими, на перший погляд, проблемами, як відсутність підключення до водопроводу.

Експерт зазначає, що перш за все це стосується Петропавлівської Борщагівки, Гостомеля, Ворзеля, Хотіва й низки інших міст і селищ Київської області.

«Деякі населені пункти мають менше проблем з водопостачанням або підведенням каналізації, але страждають від якості води. Часто не рятують навіть фільтри: вода іржава, з присмаком металу. Так що покупка житла в передмісті - це як гра в російську рулетку. Ніколи не знаєш, пощастить тобі чи ні», - уклав Борис Куценко, додавши що купуючи нерухомість в передмісті, люди також часто стикаються з дефіцитом місць у дитсадках і школах, неякісним медичним обслуговуванням та іншими проблемами, якими не бажає займатися місцева влада.

Інший експерт у сфері нерухомості, заслужений економіст України, колишній заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Анатолій Беркута підтвердив ці слова, розповівши про підводні камені ціноутворення в передмісті столиці.

За його словами, будувати житло в передмісті дешевше, ніж у Києві, через цілий ряд обставин.

«Є дуже дешеві будівлі, але доступність від них до робочого місця складна, і люди це розуміють. Екологія не завжди хороша, саме планувально-конструктивне рішення теж часто не на висоті », - розповів Беркута.

На думку екс-чиновника, найкраще купувати житло в будинку, який «уже побудований і введений в експлуатацію, підключений до інженерних мереж», оскільки саме у забудовників в області з цим найбільші проблеми.

Анатолій Беркута наголосив, що при покупці квартири на етапі котловану завжди «виникають питання».

«Звичайно, це дешевше. Але це досить великий ризик. Об'єкт створюється, а потім виявляється, що він не може бути підключений, що туди неможливо подати напругу. А потім взагалі виявляється, що це самовільне будівництво. Його заморожують - гроші пропали. І прикладів таких маса», - зазначив екс-заступник міністра регіонального розвитку і будівництва.
Читайте також: Представник МВФ в Україні заявив, що ринок землі має запрацювати 2018-го
Читайте також: «Коментувати не збираюсь»: Дорн у Києві втік від журналіста ТСН (відео)
Читайте також: На засіданні Кабміну розповіли, як працюватиме безвізовий режим і біометричні паспорти