Суспільство
20 квітня 2017
Сім'ї героїв Небесної сотні вимагають притягнути до відповідальності винних у втечі екс-беркутівців
Родичі героїв Небесної сотні вимагають звіту від керівництва держави.
news-image

Сім'ї героїв Небесної сотні вимагають притягнути до відповідальності винних у втечі колишніх бійців спецпідрозділу МВС "Беркут", обвинувачених у скоєнні злочинів проти активістів Євромайдану. Відповідну заяву оприлюднив сьогодні на прес-конференції в "Українському кризовому медіа-центрі" в Києві голова громадської організації "Сім'ї героїв Небесної сотні" Володимир Бондарчук, передає «Є!».

Ми вимагаємо звіту від керівництва держави: чому так сталося, що вдаються втечі? Чому працівники правоохоронних органів, яких обвинувачують у злочинах, досі перебувають на своїх посадах? Судді, які ухвалюють неправомірні рішення, досі не покарані?, – сказав Бондарчук.



Також він закликав керівництво Генпрокуратури та МВС здійснювати постійний контроль за перебігом розгляду справ у судах і переміщенням обвинувачених осіб, яким обрані запобіжні заходи, не пов'язані з утриманням під вартою. 

Сім'ї героїв Небесної сотні закликали міністра внутрішніх справ Арсена Авакова зустрітися з ними й дати відповіді на їхні запитання. Вони зазначили, що "протягом трьох років міністр Аваков із ними не зустрічався". 

Підсумовуючи, Бондарчук сказав: "Якщо не буде адекватнго звіту щодо цих подій, ми будемо вважати, що нинішні представники влади причетні до втечі таких осіб.