Картки Mastercard тепер мають вмонтований сканер відбитків пальців
Завдяки біометричній аутентифікації платежів вдасться максимально точно підтверджувати особистість власника картки.
news-image

Платіжна система Mastercard представила перші банківські карти з вбудованим сканером відбитка пальця.
Інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

«Mastercard представила біометричну картку, яка поєднує технологію EMV-чіпа і біометричні дані для більш зручної та безпечної ідентифікації покупців під час покупок в магазинах. Нова карта оснащена технологією сканування відбитків пальців, яка вже застосовується для мобільних платежів і може використовуватися для EMV-терміналів у весь світ », - наголошується в повідомленні.


Як пояснили в компанії, відбиток пальця власника переноситься на зашифрований цифровий шаблон для зберігання на біометричної картці в момент її оформлення в банку.
При цьому, при розрахунках в торгових точках біометричної карти працює так само, як звичайний чиповой. Споживач вставляє картку в терміналі, тримаючи палець на сенсорі, нанесеному на ній. Після цього відбувається верифікація відбитку: якщо він відповідає тому, що зберігається в чіпі, оплата отримує підтвердження. Весь цей час карта залишається в руках споживача.
Очікується, що завдяки біометричній аутентифікації платежів вдасться максимально точно підтверджувати особистість власника картки.