Світ
21 квітня 2017
У Росії планують перепоховати Леніна
Документ вже внесений у нижню палату..
news-image

У Держдумі Росії розробили законопроект, що пропонує «правовий механізм» перепоховання останків Володимира Леніна.

Інформує «Є!», з посиланням на facenews.ua.

Про це повідомив один з ініціаторів проекту, депутат від ЛДПР Володимир Сисоєв. За його словами, документ вже внесений у нижню палату.

Законопроектом пропонуються зміни до чинного закону про поховання та похоронну справу, зазначив депутат. 

«Наш законопроект містить правовий механізм перепоховання останків Володимира Ілліча Леніна. Порядок і терміни, а також місце поховання повинні встановлюватися урядом з урахуванням рішення міжвідомчої комісії », - розповів член ЛДПР Сисоєв.

Він додав, що ідея ініціативи прийшла до нього з колегами після результатів опитування «Левада-центру», які говорять про те, що більшість росіян хочуть, щоб Леніна поховали. Опитування показало, що тільки 31% росіян хоче залишити тіло Леніна в Мавзолеї на Красній площі. 32% респондентів пропонують поховати його біля Кремлівської стіни, а ще 26% - на Волковському кладовищі в Санкт-Петербурзі.

22 квітня буде відзначатися 147-а річниця з дня народження Леніна.

Нагадаємо, що в квітні 2016 року влада Росії виділили майже $ 200 тис. на збереження тіла Леніна.

Тіло Леніна після смерті було забальзамоване і в 1924 році поміщено в Мавзолей на Червоній площі в Москві. Мавзолей відкритий для доступу громадян. Доступ в Мавзолей і до поховань біля кремлівської стіни здійснюється через контрольно-пропускний пункт у Микільської вежі, де проводиться перевірка металодетектором.

Читайте також: В «ЛНР» побачили в листі калини на комірах українських поліцейських «шлях третього рейху»