Події
21 квітня 2017
Вибухи біля автобуса Боруссії в Дортмунді організував виходець з Росії, - прокуратура ФРН
За версією слідчих, мотивом злочину є спрага наживи.
news-image

Генеральна прокуратура Федеративної республіки Німеччина (ФРН) підтвердила факт затримання 28-річного вихідця з Російської Федерації (РФ), який підозрюється в закладці вибухового пристрою біля автобуса гравців футбольного клубу (ФК) "Боруссія" в Дортмунді. Про це повідомили в прокуратурі, передає «Є!» з посиланням на 112 телеканал.

"Генеральна прокуратура підтвердила факт затримання 28-річного вихідця з РФ, який підозрюється у скоєнні атаки на гравців ФК "Боруссія", - повідомили в офісі головного державного обвинувача.

За версією слідчих, мотивом злочину, що правоохоронні органи спочатку кваліфікували як теракт, є жага наживи.

"Поліція встановила, що підозрюваний має громадянство і Росії, і Німеччини, перед здійсненням нападу купив через інтернет опціон на 15 тис. акцій клубу, витративши на це €78 тис. У разі значного падіння вартості акцій він міг таким чином заробити до €4 млн", - уточнює видання.

Як вдалося з'ясувати правоохоронним органам, підозрюваний зупинився в тому ж готелі, що і гравці команди. Він завбачливо забронював номери на різні дати - 9-13 квітня, а також 16-20 квітня. На той момент ще не було проведено жеребкування наступного раунду Ліги чемпіонів, і було не ясно, коли саме "Боруссія" буде проводити домашній матч.

"Три вибухові пристрої, начинені вражаючими елементами, він розташував у кущах по шляху можливого прямування автобуса. В дію всі вони були приведені окремими дистанційними детонаторами. Прокуратура також повідомила, що точних даних про тип застосованої вибухової речовини поки немає", - зазначили правоохоронці.

Раніше ЗМІ повідомляли, що воно за характеристиками було схожим з тим, що застосовується в німецькому Бундесвері.

Нагадаємо, що раніше матч "Боруссії" і "Монако", який мав відбутися у вівторок, був перенесений на середу з-за трьох вибухів у автобуса німецького клубу. В результаті інциденту постраждав захисник "Боруссії" Марк Бартра.