Політика
21 квітня 2017
Скандал в програмі «Право на владу»: Рабінович покинув прямий ефір через Нищука
Нардепу не сподобався рівень журналістики у зазначеній програмі.
news-image

Народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини й лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович розірвав співпрацю з телеканалом «1 + 1», передає «Є!»

Це сталося після скандалу в прямому ефірі програми «Право на владу» увечері в четвер 20 квітня. Учасники передачі обговорювали культурологічні питання, які, зокрема стосувалися так званих мовних тем, квот на програми, заборон на фільми і гастролі артистів, а також перспектив української культури.

Під час включення в ефір міністра культури України Євгена Нищука ведуча програми запитала його про особистостей Майдану та їхньої моральності в політиці.

«Серед тих, хто зі мною стояв поруч на Майдані, падлюк не було», - відповів Нищук.

Тоді питання задав Вадим Рабінович:

«А ось серед тих, хто зараз поруч з вами в уряді, який пограбував і продовжує грабувати народ економічно, є, як Ви говорите, падлюки? Ну хоч одне прізвище назвіть».

На це міністр відповів: «Ні», а Рабінович відреагував: «Тоді Ви точно такий же».

Ведучі обурилися, підкресливши, що так не можна говорити з міністром, на що Рабінович знову відреагував:

«А що ви мені пропонуєте - облизувати його?»

Обурений словами ведучого  «1 + 1», Рабінович попросив репліку, яку отримав тільки після рекламної паузи.

«У мене дві частини маленької репліки. Перша. Про те, що тут відбувається. Немає ніякого "Заходу" або "Сходу" в Україні. Є банди, які грабують вас, нацьковуючи за мовним та іншими принципами. Спочатку Янукович, тепер ось ці нові. Сьогодні не можна чіпати міністра. Вони спеціально нацьковують народ, щоб його обкрадати», - підкреслив нардеп.

Рабінович також обурився рівнем сучасної журналістики.

«Друге. Багато-багато років тому я мав щастя створювати разом із талановитими людьми телеканал "1 + 1". Тоді було все так здорово: ми сиділи за моїм великим столом з Піховшеком, Вереснем, Ткаченком, Роднянським, творили, і це був високий рівень журналістики. А тепер ось цей колишній прокурор з Луганська (показав на ведучого Іванова) протягом трьох передач ображає нашу партію, нас. Спочатку він мого однопартійця ображав, сьогодні мене. Я не можу, на жаль, відповідати по-чоловічому: значок не дозволяє, матом теж відповідати не буду, тому що попросили. Я вважаю, що це не журналістика. Це нижче плінтуса. Я відмовляюся з вами далі продовжувати передачу, яка нижче плінтуса », - заявив Вадим Рабінович.


Він звернувся до залу: «Хлопці, вибачте мене і підтримайте», - і додав ведучим: «До нешвидкого побачення», - і покинув прямий ефір під оплески публіки.

Читайте також: 100 років тому в Києві завершив роботу Всеукраїнський національний конгрес
Читайте також: Розпочалися зйомки фільму про подвиг матросів тральщика «Черкаси» під час анексії Криму