Війна
21 квітня 2017
Я зрозумів усе, як тільки підірвався: Як ветеран АТО позбувся обох ніг і почав життя заново (фото)
Володимиру Ковальському після серйозної травми на війні вдалося перемогти слабкість і біль, і довести своїм прикладом, що відсутність обох ніг зовсім не означає те, що більше не треба рухатися вперед.
news-image

Володимир Ковальський - один з тих небагатьох бійців АТО, яким після серйозної травми на війні вдалося перемогти слабкість і біль, і довести своїм прикладом, що відсутність обох ніг зовсім не означає те, що більше не треба рухатися вперед.

Про це пише «Є!» з посиланням на РБК.

На початку 2015 року успішний інженер-конструктор Володимир Ковальський вирішив, що більше не може продовжувати, зі спокійною душею, жити розміреним життям, в той час, коли в країні йде справжня війна. З цим він не зволікав, і пішов добровольцем на фронт служити розвідником.

 

Але через рік його служба обірвалася трагічно і несподівано: він наступив на противопихотную міну ПМН-2. Лікарі зробили все можливе, щоб врятувати життя бійця. Але зберегти йому ноги не змогли: їх ампутували нижче колін. Далі все як в тумані – черга госпіталів, сльози вагітної дружини і усвідомлення того, що як раніше вже нічого не буде. Але Володимир зрозумів, що вибір життєвого шляху все одно залишається за ним.

Тому, коли йому ще волонтери в госпіталі запропонували стати учасником спортивних змагань, він без роздумів погодився. Як тільки він отримав свої перші протези – відразу ж поїхав у спортзал.

Таким чином, Володимир Ковальський став одним з найбільш сильних учасників унікального проекту "Ігри Героїв" - змагань з кросфіту серед ветеранів АТО, яким внаслідок бойових поранень ампутували кінцівки, а також людей з інвалідністю, які пересуваються на візках. В новий ритм Володимир входив поступово: з перших днів після протезування біль була жахлива. Але через півтора місяця після поранення, на пологах своєї дружини, він вже стійко стояв на своїх новеньких залізних "ногах".

А поява малюка стало ще більшим стимулом не зупинятися на досягнутому та продовжувати свою боротьбу. Сьогодні проект "Ігри Героїв" стрімко розвивається. Всі, хто був на змаганнях не збрешуть, якщо скажуть, що від такого потужного видовища просто дух захоплює. Хлопці намагаються показати своїм прикладом, що всі проблеми лише в голові. На їх рахунку вже десятки виступів у різних містах України, а попереду – великі перспективи. Зовсім скоро кращі з спортсменів вирушать в Брюссель, щоб провести показове змагання, а пізніше зробити великий прорив – організувати міжнародні змагання серед країн-членів НАТО.

Військовий каже, що навіть якщо б у нього була можливість змінити минуле, він все одно пішов би на війну.

"Я ні про що не шкодую, та й не бачу в цьому сенсу. Життя колишнім вже не стане, але щоб його поліпшити, потрібно докласти не просто зусилля, а понад зусилля. Треба багато працювати, якщо ні, тоді твої рідні будуть тебе носити на руках", - пояснює він.

Здається, прикладати більше зусиль йому добре вдається. Результати насичених тренувань вже видно.

У найближчих планах – поїздка в Брюссель, штаб-квартиру НАТО, для того щоб показати свої спортивні результати справжнім профі. Крім того, Володимир активно готується до проекту "Ukrainian Shooting Fitness", який є поєднанням стрільби і кроссфіту.

В планах: тренування, робота. Безумовно, боєць буде приділяти увагу своєму маленькому синові, і доводити своїм прикладів, що доклавши зусилля, можна подолати будь-які труднощі.

Читайте також:У зоні АТО загострення : 2 військових загинули, ще 8 поранені