Події
21 квітня 2017
Волонтери Євромайдан SOS вивісили банер в пам'ять про першого загиблого Героя України, депутата Рибака (фото)
19 квітня 2014 року його тіло зі слідами тортур було виявлено в Слов'янському районі.
news-image

Волонтери Евромайданна SOS вивісила в Києві пам'ятного банера на третій річниці трагічної загибелі Героя України, горлівський депутат Рибак.

Інформує «Є!», з посиланням на Цензор.Нет.

«Три роки тому в ці квітневі дні було знайдено тіло Володимира Рибака з Горлівки, якого викрали на чистий четвер перед Великоднем. Він став однією з перших жертв гібридної війни Росії на Донбасі, рахунок якої ми відтепер ведемо щодня. Разом з ним знайшли ще двох убитих: 19-річного Юрія Поправко студента Київського політехнічного інституту і 25-річного Юрія Дяковська зі Стрия », - нагадала вона.
"На третю річницю його трагічної загибелі волонтери євромайдан SOS вивісили пам'ятний банер на мосту на вулиці Інститутській Тому що пам'ять про загиблих оберігає живих.", - підкреслила Матвійчук

Нагадаємо, депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака вбили в рідному місті навесні 2014 го.

Заява про викрадення депутата було зареєстровано 17 квітня 2014 року слідчим відділом міського управління МВС України Горлівки і внесено до Єдиного реєстру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини".

За словами свідка, який подав заяву, 17 квітня цього року невідомі викрали депутата Горлівської міської ради близько 18:00 на проспекті Перемоги в Горлівці. Очевидець повідомив, що депутата силоміць посадили в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку четверо чоловіків у камуфляжній формі і в масках-балаклавах чорного кольору. З моменту викрадення мобільного телефону депутат був неактивно.

За даними міліції, встановлено, що 17 квітня Рибак брав активну участь в мітингу "За єдину Україну" перед будівлею Горлівської міської ради. Після закінчення мітингу депутат попрямував до будівлі міської ради для зустрічі з мером міста. Увійти в будівлю йому завадили прихильники так званої Донецької республіки, з якими "у нього виникла словесна перепалка".

В ході розшукових заходів в мережі інтернет була виявлена ​​відеозапис подій, які мали місце 17 квітня 2014 року перед будинком Горлівської міської ради до моменту його викрадення. 19 квітня 2014 року його тіло зі слідами тортур було виявлено в Слов'янському районі.

Читайте також: Сім'ї героїв Небесної сотні вимагають притягнути до відповідальності винних у втечі екс-беркутівців
Читайте також: У Києві тимчасово демонтують меморіал Героям Небесної сотні