Події
22 квітня 2017
Весь світ відзначає день Матері-Землі
Назва «Мати-Земля» була обрана через те, що є досить поширеною назвою для нашої планети в багатьох країнах і регіонах світу.
news-image

День проголошений спеціальною резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 22 квітня 2009 року і проводиться як міжнародний захід з метою об’єднання людей планети у справі захисту довкілля. 

Інформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.

Назва «Мати-Земля» була обрана через те, що є досить поширеною назвою для нашої планети в багатьох країнах і регіонах світу (зокрема і в українців), а ще відображає взаємозв’язок між людиною, іншими живими істотами і планетою, адже Земля і всі її екосистеми є нашою спільною домівкою. Вперше День Матері-Землі відзначався у Сполучених Штатах Америки в 1970 році за підтримки організації Earth Day Network.

Мета цієї організації – популяризація і диверсифікація в усьому світі екологічного руху, який повинен стати найбільш дієвим інструментом у створенні здорового та стійкого середовища, розв’язання проблем зміни клімату і збереження планети для майбутніх поколінь. Нині у США день Матері-Землі надзвичайно популярний. Один із його засновників – екологічний активіст Гейлорд Нельсон, за свій внесок у становлення традиції святкування навіть отримав у 1995 році найпрестижнішу відзнаку США – «Медаль Свободи», а сенат США скасовує свої засідання на 22 квітня – цього дня сенатори мають спускатися з Капітолійського пагорба на землю (у прямому значенні цього слова) і працювати на ній. Тема Дня 2017 року – «Грамотність в питаннях екології та клімату». Кожен житель планети повинен володіти знаннями в галузі зміни клімату.

А відтак, і усвідомлювати масштаби того, до чого це призводить. Однією з основних задач, що ставить перед собою ООН – озброєння кожного жителя планети необхідними знаннями, щоб люди свідомо встали на захист навколишнього середовища. Грамотність в питаннях екології та клімату буде спонукати людей до відповідальних дій на користь прийняття законів з охорони навколишнього середовища, і, що найголовніше - вона буде основою для створення екологічно чистих технологій і нових робочих місць.

Читайте також: Рекордне наближення комети до Землі: буде видно неозброєним оком
Читайте також: Рекордне наближення комети до Землі: буде видно неозброєним оком