Резонанс
24 квітня 2017
У «ЛНР» заявили, що автомобіль ОБСЄ підірвався на дорозі, по якій проїжджав незадовго до цього
У так званій республіці стверджують, що "всі обставини складаються так, що наводять на думку про системну провокацію з боку спецпідрозділів ЗСУ".
news-image

Автомобіль патруля Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, що підірвався на міні у села Пришиб, незадовго до цього проїжджав по тій же дорозі. Про це сьогодні на нараді т.зв. "Ради міністрів" "ЛНР" повідомив уповноважений представник "ЛНР" на Мінських переговорах Владислав Дейнего, передає «Є!» із посиланням на сепаратистські ЗМІ.

 

"Обставини поки не все зрозумілі, слідство проводиться, але на сьогоднішній момент зрозуміло наступне. Машина йшла польовою дорогою, власне, по польовому проїзду між населеними пунктами Пришиб і Сміливе.

Спочатку патруль у складі двох машин проїхав в напрямку населеного пункту Сміливе, виконав там якісь свої завдання і, повертаючись назад, головна машина заднім правим колесом підірвалася на міні, встановленій на цій дорозі, по якій неодноразово їздило і місцеве населення, цивільні особи, я думаю, там же пересувалися і наші військовослужбовці", - розповів Дейнего.

  "Вони (спостерігачі СММ) запускали безпілотник для моніторингу ситуації в районі Слов'яносербська", - додав в.о. начальника управління "Народної міліції" "ЛНР" Михайло Філіпоненко.

 

  "Ми неодноразово говорили (представникам СММ), що в цілях вашої ж безпеки - давайте свої маршрути, ми будемо вам забезпечувати безпеку", - зазначив він.

Владислав Дейнего наголосив, що "всі обставини складаються так, що наводять на думку про системну провокацію з боку спецпідрозділів ЗСУ".

Нагадаємо, у районі села Пришиб Слов'яносербського району, що наразі не є підконтрольною Україні територією,  23 квітня під час проходженні двох екіпажів СММ ОБСЄ по маршруту Слов'яносербськ - село Сокільники стався підрив на протитанковій міні автомобіля спостерігачів, в результаті чого один представник місії загинув, двоє отримали поранення.

Читайте також: «ЛНР» передала українській стороні тіло загиблого під час вибуху авто спостерігача ОБСЄ
Читайте також: В'ятрович опублікував інфографіку із похованнями військових, що загинули в АТО
Читайте також: У Польщі пройшла Катинська хода тіней