Події
24 квітня 2017
Свідчення Вороненкова могли зупинити війну, - екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов
У Вороненкова дійсно були ексклюзивні відомості про те, як працюють контрабандні потоки в Росії, що їх «кришує» ФСБ.
news-image

Убитий російський екс-нардеп Денис Вороненков володів свідченнями про контрабанду на найвищому рівні у Російській Федерації. І саме ці свідчення частково могли б допомогти зупинити війну в Україні.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на ZIK.

Таку точку зору висловив екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов для «5 каналу».

«У Дениса Миколайовича Вороненкова дійсно були ексклюзивні відомості про те, як працюють контрабандні потоки в Росії, що їх «кришує» ФСБ. І ці свідчення, з моєї точки зору, могли відіграти дуже важливу роль у припиненні війни. Тому я доклав усі зусилля для того, щоб запросити Дениса сюди, для того щоб йому налагодити контакт з українським керівництвом і для того щоб почався якийсь процес у цьому напрямку», – повідомив він.

Пономарьов також вважає, що Україні варто скласти новий пакет пропозицій на зміну Мінським угодами.

«На мій погляд, потрібно представити пакет пропозицій, який би замінив собою Мінські угоди, які, очевидно, вже давно не працюють. Зараз той момент, коли такий пакет був би прохідним, він цілком міг би лягти в основу дій Сполучених Штатів, в тому числі щодо Москви, якщо, звичайно, він буде розумно написаний», – вважає політик.

Він зазначає, що потрібно зробити пропозиції протилежні до того, що зараз написано в Мінських домовленостях.

«Я б на місці України запропонував би конструкцію, протилежну тому, що написано в Мінських угодах: не великий автономний статус територій – а пряме управління ними з Києва, не швидкі вибори – а тривалий мораторій на проведення виборів усіх рівнів», – припустив Пономарьов.

У той же час він зазначив, що важливо перетягнути на свою сторону лідерів бойовиків, це може сприяти припиненню кровопролиття.

«Я вважаю, що там доведеться зробити те, що зараз викликає у вас в суспільстві сильний опір – треба лідерів бойовиків перекупити на свою сторону. Їм треба дати вихід з цієї ситуації, а не заганяти їх в кут, інакше ця кров буде литися довго. Їм має бути вигідно перейти з російської сторони на українську», – підсумував політик.

Читайте також:Як у Росії під наглядом Шойгу штурмували «Рейхстаг» (фото, відео)

Читайте також:Батько героя Небесної Сотні гостро висловився про ситуацію в країні (Відео)