Події
25 квітня 2017
У РФ жінку оштрафували за участь її доньки у акціях протесту
Мешканка міста Полевського у Свердловській області РФ оштрафована.
news-image

Мешканка міста Полевського у Свердловській області РФ оштрафовано на 10 тисяч рублів за участь її неповнолітньої доньки у несанкціонованій акції протесту 26 березня.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Територіальна комісія у справах неповнолітніх, що розглянула справу учениці коледжу Мурзіної Софії, 1999 року народження, прийшла до висновку, що Мурзіна винна у порушенні правил проведення мітингу (ч. 5 ст. 20.2 КпАП), а також п. 7 ч. 1 статті 13 закону "Про поліцію" "про припинення участі в публічних заходах, що проводяться без подачі повідомлення".

Штраф в 10 тисяч комісія постановила стягнути з матері Мурзиної— Тетяни Липовець, так як в учениці коледжу відсутній самостійний заробіток.

Нагадаємо, 26 березня, по різних містах Росії прокотилися антикорупційні несанкціоновані, як повідомляють ЗМІ, мітинги. Найгарячіше було в Москві - силовики застосовували проти людей сльозогінний газ і силу. Однак були і випадки застосування сили проти правоохоронців.

Кульмінаційним моментом стало затримання опозиціонера Олексія Навального, він буде знаходитися під адміністративним арештом до суду. При цьому були затримані всі співробітників фонду Навального. Всі вони провели ніч у відділенні поліції.

Затримували і простих мітингувальників, навіть неповнолітніх. За останніми даними ОВС-Інфо, тільки в Москві було затримано не менше 933 осіб. Між тим в Мережі користувачі почали скаржитися, що центральні російські канали замовчують протести. Втім, згодом повідомлення про протести з'явилося на пропагандистському каналі "Росія-1". 

Читайте також: У Європі висловились про російську агресію на території України