Світ
26 квітня 2017
Міський музей Гельсінкі виклав у вільний доступ 45 тис. архівних фото, починаючи з 1840 року (фото)
Колекція оцифрованих знімків весь час поповнюється.
news-image

Міський музей Гельсінкі викладає в інтернет для вільного використання історичний фотоархів, в якому міститься понад 45 тис. фото, передає «Є!» із посиланням на Yle.

В архівах столичного музею зберігаються фотографії міста, починаючи з 1840-х років. Тепер їх можна вільно використовувати, і колекція вже оцифрованих знімків весь час поповнюється.

Серед фото - знімки легендарної Сигне Брандер, однієї з перших фінських жінок-фотографів, а також роботи Сімо і Ееви Ріста, на яких зображений Гельсінкі 70-х років.

Знімки можна безкоштовно використовувати, наприклад, як ілюстративний матеріал для друкованих видань, достатньо лише вказати як джерело міський музей Гельсінкі. У той же час використання портретів в рекламних цілях заборонено без згоди зображених на фото людей.

Міський музей Гельсінкі - перший фінський музей, який відкриває свій цифровий фотоархів, що містить знімки високої якості для публічного і вільного використання.
Ознайомитися з архівом можна тут.


Читайте також: 177 років тому вийшло перше видання «Кобзаря» Тараса Шевченка
Читайте також: Повернули Жукова, Терешкову і прибрали полеглих в АТО: Одеська міськрада перейменувала низку вулиць і провулків, «декомунізованих» минулого року