Події
26 квітня 2017
Укрзалізницю хочуть «роздерти» на п'ять частин
Передбачено придбання нового рухомого складу, оптимізація його використання.
news-image

Інвестиції в ж/д галузь за п'ять років складуть 130-150 млрд гривень. ПАТ "Укрзалізниця" протягом 2017-2018 років буде розділена на п'ять компаній.

Інформує «Є!», з посиланням на rbc.ua.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Стратегією розвитку передбачено продовження процесу реформування галузі шляхом побудови вертикально інтегрованої структури. Зокрема, будуть створені компанії за напрямками діяльності, а не за регіональним принципом, як було раніше. Бізнес-модель ПАТ" Укрзалізниця "буде побудована на п'яти бізнес-вертикалях: вантажні перевезення і логістика, пасажирські перевезення, інфраструктура, послуги тяги, виробництво і сервіс. протягом поточного і наступного років будуть створені всі компанії по сегментах ринку ", - говориться в повідомлені.

 Так, у вантажному секторі, крім традиційних перевезень будуть створені окремі компанії термінальних послуг, логістики і інтермодальних перевезень. Передбачається, що до 2021 року частка ринку контейнерних перевезень залізницями збільшиться з 29% до 45%. Концепцією розвитку також передбачено прямий вихід "Укрзалізниці" на ринок транспортних послуг Європейського союзу, розвиток міжнародних транспортних коридорів.

У пасажирському секторі в 2018 році буде створено шість регіональних компаній з приміських перевезень і вокзальна компанія. Повідомляється, що передбачено придбання нового рухомого складу, оптимізація його використання, впровадження нових стандартів обслуговування пасажирів. У тяговому рухомому складі буде створена окрема компанія, оператор тяги. За п'ять років планується придбати 250 нових локомотивів і провести модернізацію існуючих локомотивів. В цілому, повідомляється, що інвестиції в галузь за п'ять років складуть 130-150 млрд гривень.

Читайте також: Укрзалізниця призначила додаткові поїзди до Польщі на травневі вихідні
Читайте також: «Будемо бити по руках!». - в Дніпропетровську «відзначили» фірму, яка поклала асфальт в калюжі