Події
26 квітня 2017
На Івано-Франківщині директор школи побив учня
Зрештою, Артур вирвався, втік в шкільний туалет.
news-image

Директор сільської школи в Івано-Франківській області побив дев'ятикласника.
Інформує «Є!», з посиланням на ru.golos.ua.
Дев'ятикласник Артур Савчук каже, що педагог дозволив знімати на мобільний потрібну сторінку підручника, тому що на всіх книг не вистачає. Учитель вирішив, що Артур фотографує його і почав силоміць забирати телефон.

"Він взяв мене за куртку, потягнув за груди і кинув на крісла, впав на землю. Я встав, піднявся, він тоді взяв знову мене за груди, за куртку, поклав на парту і наліг на мене зверху, почав душити, забирати телефон" , - розповідає подробиці інциденту школяр.


Весь клас бачив цю бійку. Зрештою, Артур вирвався, втік в шкільний туалет. Звідти зателефонував бабусі. Жінка викликала поліцію і повезла внука в лікарню.
У лікарні з'ясували у хлопця - гематома правої щелепи на обличчі під оком, забій ребер, закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку.
Вчителі і завуч просили сім'ю забрати заяву з поліції. На наступний день з тим же проханням до Галини прийшов і сам директор.

"Давав дідові хабар навіть. 10 тисяч гривень, говорив, щоб ми забрали заяву", - зазначила Галина Дмитрук, бабуся постраждалого.


Однак заява сім'я не забрала.

"Був підтверджений даний факт, що директор школи завдав тілесних ушкоджень одному з учнів дев'ятого класу", - уточнив Ігор Тюшка, начальник Галицького відділу прокуратури.


Відзначається, що два роки тому ще одному старшокласнику дісталося від директора. Батько учня тоді забрав заяву. Піддався на вмовляння педагогів.
А в прокуратурі сьогодні розповіли, ще до того Василь Ковальчук мав проблеми з законом.

"Учні старших класів були задіяні на роботах по благоустрою школи, і під час робіт один з учнів впав з дерева і отримав тілесні ушкодження", - додав Ігор Тюшка, начальник Галицького відділу прокуратури.


Але тоді батьки і вчителі підписали "мирову". Незважаючи на неоднозначну педагогічну діяльність, директора з посади жодного разу не усунули. У школі за керівника - горою.

"Такого, щоб директор застосовував силу до наших учням, такого не було", - запевнила Катерина Галюк, заступник директора з виховної роботи Дубовецького середньої школи.


Аргументи самого забіяку вдалося почути тільки в суді.
Тілесні ушкодження класифікували як легкі. За нестриманість педагогу можуть присудити виправні роботи.
Нагадаємо, майже половина батьків в Україні допускають фізичні покарання для своїх дітей. Таку думку висловив керівник освітнього центру УГСПЛ та програми «Розуміємо права людини» Сергій Буров.

Читайте також: Українські абітурієнти купують «липові» відповіді на тести ЗНО
Читайте також: В окупованому Донбасі можуть відключити воду