Електроенергію для «ЛНР» «впишуть» в тарифи для російських підприємств - рос. ЗМІ
Збільшення ціни рівномірно розподілять по російським промисловим споживачам.
news-image

Витрати на постачання електрики з Росії в самопроголошену "Луганську народну республіку" будуть офіційно враховуватися як технологічні втрати при передачі енергії Федеральної мережевої компанії (ФМК). Схему, за інформацією джерел «Коммерсанта» в Міненерго і мережевих компаніях, затвердять 30 квітня, передає «Є!» із посиланням на Meduza.

В результаті ФМК доведеться ввести підвищувальний коефіцієнт до свого тарифу. Але, за даними джерел газети, вартість електрики для населення підвищено не буде. Збільшення ціни рівномірно розподілять по російським промисловим споживачам.

Тариф через постачання у "ЛНР" збільшиться на 2,5 відсотка. За оцінкою Наталії Порохової з Аналітичного кредитного рейтингового агентства, додаткові 2,7 мільярда кіловат-годин, що поставляються у "ЛНР", приведуть до витрат в розмірі 4,6 мільярда рублів щорічно. Експерт Федір Корначев з Райффайзенбанку оцінив втрати у 2-2,5 мільярда рублів.

«Схема розмиє постачання електроенергії в "ЛНР" по всьому російському енергоринку. Основне навантаження через оплату тарифу ляже на всіх споживачів, крім населення », - говорить джерело «Комерсанта».

З 25 квітня "ЛНР"  живе за рахунок російської електроенергії. Київ відключив сепаратистів від своїх мереж, бо ті заборгували за електрику близько 200 мільйонів доларів.
Як зазначає «Комерсант», т.зв. Луганська і Донецька народні республіки також отримують весь свій газ з Росії. Офіційно «Газпром» враховує це як постачання в Україну, але Київ російський газ не закуповує.

Читайте також: Як мер Конотопа розігнав зустріч соратників Медведчука (відео)
Читайте також: «Поєдинок закінчиться достроковою перемогою Володимира»: Віталій Кличко в Лондоні відвідав відкрите тренування брата (фото, відео)
Читайте також: Курс валют на 27 квітня