Світ
27 квітня 2017
Біограф виплатить компенсацію в € 1 млн екс-канцлеру ФРН Гельмуту Колю
Геріберт Шван, який повинен був писати біографію екс-канцлера, після відмови сторін від співпраці продовжив публікувати книги.
news-image

Земельний суд Кельна встав на сторону колишнього канцлера ФРН Гельмута Коля, який вимагав грошову компенсацію від свого біографа Геріберта Швана. Екс-глава уряду країни тепер отримає суму в € 1 млн, відповідний вердикт був винесений у четвер, передає «Є!»

Шван працював з Колем з 2001 по 2002 рік, за цей час на аудіоносії було записано близько 600 годин бесід, які повинні були лягти в основу біографії політика. Згодом сторони відмовилися від співпраці один з одним, але письменник продовжив розшифровувати записи й публікувати книги про колишнього канцлера.

В одному з пасажів наводилася груба цитата Коля, на публікацію якої дозволу у Швана не було. Біограф зі свого боку стверджував, що з клієнтом він ніколи не обговорював, що друкувати можна, а що ні. З його слів, диктофон у нього працював постійно і Коль про це нібито знав.

Екс-канцлер, навпаки, стверджував, що та сама цитата була опублікована всупереч його волі й визнав це порушенням прав особистості та подав до суду. Закон виявився на його стороні.

Вердикт може бути оскаржений в суді вищої інстанції.

Спочатку екс-глава кабміну вимагав від свого колишнього біографа компенсацію розміром в € 5 млн.

Читайте також: У Канаді жирний бобер застряг у паркані (фото)
Читайте також: Сейм Латвії надав громадянство танцівнику Михайлу Баришнікову
Читайте також: З'явилося відео розкішної вілли, яку Анджеліна Джолі придбала за 25 мільйонів доларів (фото, відео)