Суспільство
27 квітня 2017
На Чернігівщині сім'ї бійців АТО вже тиждень змушені готувати їжу на вулиці та грітись біля багаття (відео)
Жителі гуртожитку розповідають, що спати доводилося під трьома ковдрами.
news-image

Тиждень без світла провели дружини та діти учасників АТО у військовому містечку у Гончарівську на Чернігівщині. Люди змушені грітися біля вогнищ і готувати на вулиці їжу через аварію електричних мереж, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Жителі гуртожитку розповідають, що спати доводилося під трьома ковдрами, а діти вдома ходять у зимових куртках і шапках, бо температура повітря в кімнатах не підіймається вище 10-12 градусів.

"У нас ці полуночні пікніки тиждень, нема сил. Скільки вже мої дівчата будуть ходити по квартирі в шапці? Він там, я тут, і що він зробить? Нічого не зробить", - нарікає дружина кіборга-танкіста Наталія Лисиченко.

 

 

Проблеми зі зникненням світла почалися від моменту вимкнення централізованого опалення. Фахівці припускають, що через масове використання обігрівачів мережа не витримала напруги. Щитова зайнялася – на щастя, вогонь встигли швидко ліквідувати вогнегасником. "Лічильник повністю вигорів", - констатував електрик.

Ремонтники пояснюють, що міняти доведеться все, включно з лічильниками і трансформаторами. Нове обладнання обіцяють дібрати більш потужне, аби запобігти повторенню цієї ситуації. Однак на роботи знадобиться не один день. Єдине, що наразі втішає жителів гуртожитку, це прогноз погоди – синоптики анонсують потепління, а отже в оселях стане більш комфортно і без електрики та обігрівачів. 

Читайте також: В Маріїнському парку до початку «Євробачення» реконструюють естраду «Мушля»
Читайте також: У центрі столиці пройшов флешмоб - вшанування пам'яті загиблих в катастрофі на ЧАЕС (фото)