Події
27 квітня 2017
Біля резиденції Мей у Лондоні затримано чоловіка, озброєного ножами (фото)
Спецпідрозділи були помічені на вулиці, де знаходиться низка британських міністерств.
news-image

У Мережі з'явилися перші фото затримання та арешту озброєного чоловіка у центрі Лондона.

Про це інформує Reuters, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Спецпідрозділи були помічені на вулиці, де знаходиться низка британських міністерств.

"Поліція заявила, що ніхто не постраждав в результаті інциденту неподалік від офіційної резиденції прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей на Даунінг стріт", - йдеться у повідомленні.

Поки у поліції не надали додаткових деталей інциденту.

За даними Reuters, Мей під час інциденту на Даунінг стріт не було.

Зазначимо, що 22 березня 52-річний британець Халід Масуд скоїв напад на перехожих і вбив поліцейського в лондонському Вестмінстері. В результаті нападу загинули п'ять осіб, щонайменше 40 людей отримали поранення, повідомляє The Associated Press.

За даними Скотленд-ярду, Масуд навмисне збив на машині декількох осіб на Вестмінстерському мосту, а потім врізався в огорожу Вестмінстерського палацу, вийшов з автомобіля і накинувся з ножем на охороняв британський парламент поліцейського, завдавши йому кілька важких поранень, які виявилися смертельними.

Після цього сам Масуд був застрелений іншим поліцейським. Поліція припускає, що автомобіль Масуда рухався зі швидкістю 120 км на годину, а всі напад зайняло 82 секунди.

Поліція Лондона заявила, що не виявила доказів, що вказують на зв'язок Масуда з екстремістськими угрупованнями "Ісламська держава" і "Аль-Каїда", забороненими у багатьох країнах, включаючи Росію. Раніше відповідальність за вибухи в Лондоні взяло на себе угруповання "Ісламська держава". 

Читайте також: У Міноборони прокоментували загибель військовослужбовців під час навчань
Читайте також: 13-річну одеситку, що втекла з дому, знайшли в Полтаві