Події
28 квітня 2017
За добу в Одесі трьох поліцейських затримано при одержанні хабарів
Дільничні офіцери та слідчий поліції вимагали кошти від одеситів за непритягнення їх до кримінальної відповідальності.
news-image

За добу трьох одеських поліцейських затримано при одержанні хабарів, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Нацполіції.

"До Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України звернувся чоловік. Він розповів, що двоє дільничних Портофранківського відділу поліції вимагають з нього гроші.

Заявнику загрожувала кримінальна відповідальність за нанесення легких тілесних ушкоджень. Аби не передавати матеріали для відкриття кримінального провадження, працівники поліції превенції «попросили» з одесита 1,5 тисячі гривень", - йдеться в повідомленні поліції.

Відразу після отримання коштів 33-річних співробітників поліції затримали працівники Одеського управління внутрішньої безпеки та слідчі прокуратури області.

За матеріалами внутрішньої безпеки прокуратурою Одеської області відносно дільничних офіцерів було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тієї ж доби в Одесі затримали ще одного поліцейського.

"У провадженні старшого слідчого відділу розслідувань транспортних пригод Слідчого управління поліції Одеської області перебували матеріали щодо ДТП з тяжкими наслідками. За уникнення кримінальної відповідальності водієм, винним у вчиненні аварії, слідчий забажав від нього 6 тисяч доларів США. 3,5 тисячі доларів чоловік передав поліцейському, сплатити решту не мав змоги. Майор поліції погодився зменшити «борг» до 1 тисячі доларів", - повідомили у Нацполіції.

При отриманні цієї суми 32-річний слідчий одеської поліції був затриманий в порядку ст.208 КПК України .

На теперішній час вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу викритим у хабарництві працівникам поліції.

Санкція ч.3 ст.368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.