Події
28 квітня 2017
Гройсман перевірив готовність сцени до Євробачення. Фоторепортаж
За словами Гройсмана, Україна повністю готова до проведення Євробачення, все заплановане здійснено в термін.
news-image

Міжнародний виставковий центр, який на час проведення Євробачення-2017 стане головною ареною пісенного конкурсу, готовий до прийому учасників і гостей шоу. Сьогодні з інспекцією в МВЦ побували прем'єр-міністр Володимир Гройсман та оргкомітет з підготовки та проведення конкурсу.

Інформує «Є!», з посиланням на news.liga.net.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, делегація оцінила стан готовності до конкурсу основних локацій Києва, де проводитимуться культурні заходи в рамках пісенного конкурсу. За словами Гройсмана, Україна повністю готова до проведення Євробачення, все заплановане здійснено в термін.

Міністр культури Євген Нищук додав, що цей конкурс - "важливий інструмент культурної дипломатії, можливість показати Україну правдиву, а не викривлену пропагандою РФ, України толерантну, гостинну і щиро налаштовану до гостей".

Півфінали Євробачення-2017 відбудуться 9 і 11 травня, фінал - 13 травня. У конкурсі візьмуть участь представники 42 країн. Генеральні репетиції в МВЦ відбудуться 8, 10 і 12 травня. Офіційна церемонія відкриття пісенного конкурсу відбудеться 7 травня в конгрессно-виставковому центрі Парковий. З 1 по 14 травня в КВЦ Парковий буде працювати Euroclub, а з 4 по 14 травня в Eurovision Village на Хрещатику можна буде побачити трансляцію телешоу.

Також гостей чекає різноманітна розважальна програма: 3D-mapping-show, розважальні локації, Kyiv art week і багато іншого.

На час проведення Євробачення в Києві очікується близько 20 тисяч іноземних гостей. Правопорядок в ці дні забезпечуватимуть 10 тисяч правоохоронців.

Читайте також: У Києві проводитимуть безкоштовні екскурсії містом
Читайте також: Відомий актор сказав, що його улюблена екранна смерть - у «Володарі перснів» (відео)