Світ
30 квітня 2017
У США пройшов марш протесту проти екологічної політики Трампа
У Вашингтоні демонстранти планували оточити Білий дім.
news-image

Тисячі людей взяли участь в акціях протесту в США проти політики адміністрації президента Дональда Трампа щодо проблем зміни клімату, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Народний кліматичний марш" був приурочений до 100-го дня президентства Трампа.

Акції пройшли в кількох містах. У Вашингтоні демонстранти планували оточити Білий дім. Правда, президента там не було - свої перші 100 днів на посаді він відзначив на мітингу в Пенсільванії.

Організатори маршу, який, за оцінками Рейтер, зібрав близько 15 тисяч людей тільки в столиці США, критикують погляди глави держави на питання зміни клімату.

"Ми збираємося встати і повідомити їм, що ми втомилися бачити, як наші діти вмирають від астми. Ми втомилися бачити людей з раком, викликаним вугільним попелом. Ми втомилися від підвищення рівня моря", - сказав преподобний Лео Вудберрі з Південної Кароліни на прес-конференції перед маршем.

Спека у Вашингтоні не зупинила протестувальників. Вони вийшли з транспарантами "Море піднімається, і ми теж", "Зробіть Америку думаючої знову", і "Ні планети Б". Трамп ще в ході своєї виборчої кампанії пообіцяв скасувати міжнародну Паризьку угоду з протидії змінам клімату, яка була підписана Вашингтоном у квітні 2016 року.

Він зазначав, що угода фактично одностороння і невигідна США, так як Китай, що лідирує по викидах парникових газів в атмосферу, не виконує передбачених документом зобов'язань. У перші 100 днів президентства Трамп скасував прийняті його попередником Бараком Обамою заходи по боротьбі зі зміною клімату.

У 2015 році Обама підписав указ з вимогами скоротити викиди теплоелектростанцій в атмосферу і ввести обмеження на викиди метану та видобуток нафти і газу методом гідравлічного розриву пласта. Трамп вважає, що рішення Обами завдає шкоди енергетики США і тим, хто працює у цій сфері.

Читайте також: Експерти: Купувати житло за містом - все одно, що грати в російську рулетку
Читайте також: У Києві пройшов мітинг проти путінської війни в Україні (фото)