Політика
1 травня 2017
Спостерігачі зафіксували численні порушення під час виборів до об'єднаних територіальних громад
Про порушення звітує і Комітет виборців України.
news-image

У 47 новостворених об'єднаних територіальних громадах вперше відбуваються вибори. Спостерігачі громадянської мережі "ОПОРА" встигли зафіксувати порушення.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Зокрема, у кількох селах на Рівненщині не вели протокол ранкового засідання, там також помітили друковану агітацію кандидатів.

Про порушення звітує і Комітет виборців України. За даними КВУ, "Радикальна партія" агітує в день виборів на Чернігівщині, а на Черкащині у місті Шпола невідомі молодики у спортивному спробували закинути в урни заповнені бюлетені.

"На виборчій дільниці №710825 міста Шпола близько 10 години члени двох партій влаштували між собою фіктивну бійку, під час якої в зал забігли близько 30 осіб у камуфляжній формі і направились до урн. Спостерігачі від інших партій змогли відтіснити їх від урн, і вкидання бюлетенів не відбулось. Після цього близько 3 години дня приїхали сюди 3 автомобілі з особами в спортивних костюмах, які забігли з бійкою, почали відкидати від урн спостерігачів і проводили вкидання бюлетенів. Вкинули вони 3 пачки бюлетенів, 4 пачку з рук у них вирвали. В цій акції активну участь приймала голова цієї виборчої комісії, яка допомагала виносити з дільниці ті бюлетені, які не вдалось викинути, у власній сумці, після чого вона зникла. Коли приїхала поліція, всі підозрілі особи зникли, і вибори продовжились", – розповів голова ініціативної групи об"єднання "Самопоміч" у Каневі Олександр Мокрієнко.
Читайте також: 19 областей України проводять вибори до об'єднаних територіальних общин