Події
2 травня 2017
В Одесі вшановують пам'ять загиблих під час подій 2 травня 2014 року
У місті вивішені прапори з чорними стрічками.
news-image

В Одесі сьогодні згадують жертв трагедії 2 травня 2014 року, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

У місті вивішені прапори з чорними стрічками. Відповідно до розпорядження Одеського міського голови №366 від 05 травня 2014 року цей день є днем жалоби.

У Головному управлінні Нацполіціі в Одеській області повідомили, що в місті станом на 8.00 спокійно. Співробітники правоохоронних органів вже оточили Куликове поле, встановивши рамки-металодетектори, через які можна буде пройти на площу. Зараз на Куликовому полі працюють вибухотехніки.

Як повідомляє Думская, із 7 ранку Куликове поле відкрили для охочих вшанувати пам'ять загиблих 2 травня 2014 року.

Людей пускають з боку Канатної вулиці через рамки металодетекторів.

Об 11.00 на перехресті вулиць Дерибасівської і Преображенської відбудеться акція проукраїнських активістів із вшанування пам'яті полеглих під час маршу "За Єдину Україну" 2 травня 2014 року.

О 14.00 на Куликовому полі свою акцію проведуть проросійські активісти. Повідомляють, що вони вшанують пам'ять жертв пожежі в Будинку профспілок.

Як відомом, 2 травня 2014 року під час громадянських зіткнень між проросійськими і проукраїнськими активістами загинули 48 чоловік і понад 200 постраждали. Велика частина загиблих померли під час або в результаті пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі. Однак першими жертвами зіткнень були саме проукраїнські активісти, які загинули в районі Грецької площі.