Суспільство
4 травня 2017
Рішення Інтерполу не має значення для суду щодо Януковича – заступник генпрокурора Єнін
Єнін: Інтерпол не оголошує в розшук, осіб, щодо яких не обрано запобіжний захід.
news-image

Рішення Інтерполу про зняття з міжнародного розшуку екс-президента України Віктора Януковича не вплине на початок заочного суду над ним. Про це у своєму Facebook написав заступник генерального прокурора Євген Єнін.

Зазначені рішення Інтерполу не мають жодного значення для початку судового процесу з обвинуваченням Віктора Януковича у державній зраді, що розпочнеться 4 травня, – підкреслив він.


За його словами, ці рішення Інтерполу про зняття з міжнародного розшуку представників режиму Януковича пов'язані насамперед "із недосконалістю кримінально-процесуального законодавства України в частині обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою".

Зокрема, ухвала судів про дозвіл на затримання з метою приводу до суду для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не вважається ухвалою про тримання підозрюваного/обвинуваченого під вартою, зазначив прокурор.

Відповідно, згідно з правилами Інтерполу, особу, щодо якої не обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не може бути оголошено в міжнародний розшук, – зазначив Єнін.


Він додав, що окремі районні суди Києва "відмовляються виносити ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без участі підозрюваного".