Суспільство
4 травня 2017
Миколаївський пенсіонер посадив 20 тисяч дерев
Чоловік щодня відвідує перші рослини, які висадив 40 років тому у своєму дворі.
news-image

У Миколаєві колишній енергетик Вадим Сердцев озеленив місто 20-ю тис. дерев. 87-річний пенсіонер почав активно посадив перші дерева 40 років тому, повідомляє «Є!» з посиланням на РБК.

"Є люди, які виходять з під'їзду і сідають за стіл забивати козла, у них це улюблена справа. А у мене улюблена справа – садити дерева", - розповів Вадим Сердцев.
"Це диво. У нашому шаленому світі є люди – повністю альтруїсти. Це не любов до природи – це любов до людей", - додав його сусід Ігор Козаченко.

Саджанці Вадим Сердцев вирощує у себе на балконі. На рік виходить до двох сотень. Його дружина Людмила розповіла, що він висадив у Миколаєві дев'ять алей по кілька сотень метрів. А ось чиновники стверджують, що для такої діяльності потрібні спеціальні дозволи.

Пенсіонер їх не оформляє, але регулярно радиться з комунальними службами, де йому можна посадити дерева, щоб не потрапити в заборонену зону. Поливати саджанці Вадим Сердцев просить автомийників, оскільки комунальники брати їх на баланс не хочуть.

Натомість він привозить їм вино зі своєї дачі, але не завжди робота виконується, тому чоловік просить небайдужих місцевих жителів про допомогу. За свою діяльність з озеленення міста 87-річний пенсіонер отримав багато нагород і звання "городянина року".