Суспільство
5 травня 2017
Активісти запросили Володимира В'ятровича на марш «Безсмертного полку» (відео)
Голова УІНП на Фейсбуці прокоментував дії активістів.
news-image

Активісти руху "Віра і пам'ять" принесли запрошення на Марш Безсмертного полку Володимиру  В'ятровичу - директору Українського інституту національної пам'яті, передає «Є!»

Ми прийшли до Володимира В'ятровича, щоб вручити директору Інституту національної пам'яті офіційне запрошення на свято 9 травня! Оскільки Володимир Михайлович, зараз своїми протидіями хоче стерти нашу велику історію. Він вважає, що День Перемоги - не гідний святкування, тому цей день всіляко намагається затерти і замість цього вводити 8 травні як день примирення. Але ми все-таки українці, народ переможців і тому вважаємо цей день великим святом, де саме Україна зробила величезний внесок у боротьбу із фашизмом і цей день повинен обов'язково залишатися в статусі свята ", - розповів один з активістів.

Активісти прийшли в офіс голови УІНП, щоб вручити запрошення, але на той момент на місці його не виявилося.

Згодом Володимир В'ятрович на Фейсбуці прокоментував дії активістів.

Отримав ось таке запрошення на так званий "Марш бєссмєртного полка". У моїй родині, є ті, хто були учасниками Другої світової і варті згадки в ці дні. Але я не дам перетворювати пам'ять про них на зброю в боротьбі проти України. Тому не піду на це політичне шоу, - написав він.