Війна
5 травня 2017
Російські терористи не припиняють збройних провокацій проти сил АТО і за добу 19 раз обстріляли українські позиції, - штаб
Морських піхотинців під Гнутовим та Лебединським противник обстрілював зі стрілецької зброї, а оборонців Новогригорівки – з великокаліберних кулеметів.
news-image

Під час обстрілу позицій сил АТО на Луганському напрямку поблизу населеного пункту Кримське, противник застосував САУ 2С7 «Піон» калібру 203-мм.

Про це повідомляє прес-служба штабу АТО, інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

Від розриву снаряду калібром 203-мм пошкоджено резервну лінію електропередачі за напрямком Сокольники – Кримське. Обстріл проводився з напрямку населеного пункту Стаханов, що розташоване на тимчасово непідконтрольній Україні території.

Також повідомляється, що російсько-окупаційні війська не припиняють збройних провокацій проти сил АТО. З початку цієї доби зафіксовано 19 обстрілів позицій Збройних Сил України – один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення.

На Приморському напрямку, з мінометів калібру 120-мм, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог обстріляв опорні пункти поблизу Павлополя. З озброєння БМП, гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів гатив по захисниках Красногорівки.

Морських піхотинців під Гнутовим та Лебединським противник обстрілював зі стрілецької зброї, а оборонців Новогригорівки – з великокаліберних кулеметів.

На Донецькому напрямку, з гранатометів різних систем та кулеметів великих калібрів ворог вів вогонь по наших воїнах поруч Авдіївки, Троїцького та Кам’янки. З протитанкових гранатометів та стрілецької зброї бив по оборонцях Зайцевого.

На Приморському напрямку, 120-мм міномети противник застосував по позиціях під Кримським, а міномети калібру 120-мм, гранатомети та кулемети великих калібрів – по опорних пунктах поблизу Новозванівки. З 82-міліметрових мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог гатив по захисниках Троїцького. З протитанкових гранатометів противник бив по позиціях під Новоолександрівкою, а зі стрілецької зброї – по опорних пунктах у районі Донця. 

Читайте також: У зоні АТО ворог застосував важку артилерію, здійснено 58 обстрілів
Читайте також: Відпочинок на мільйон: журналіст показав відпустку Гонтаревої на Мальдівах, якої немає в декларації (фото, відео)