Події
5 травня 2017
В Харкові буде відновлений інститут танкових військ
З 2016 року у вищих навчальних закладах України за сприяння «Укроборонпрому» розпочато підготовку профільних фахівців для оборонної промисловості країни
news-image

Державний концерн "Укроборонпром" і Міністерство оборони прийняли рішення про відновлення на базі Національного технічного університету (НТУ) "Харківський політехнічний інститут" (ХПІ) Інституту танкових військ України. Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому", інформує «Є!».

"Інститут танкових військ України буде відтворений на базі факультету військової підготовки НТУ ХПІ. Над створенням навчально-матеріальної бази освітнього центру майбутніх танкістів працюватимуть фахівці бронетанкової галузі держконцерну" Укроборонпром ", - повідомляє прес-служба держконцерну.


Як наголошується в повідомленні, в роботі наради взяли участь представники підприємств бронетанкового кластера "Укроборонпрому", включаючи ДП "Завод ім. Малишева", ХКБМ ім.Морозова, ДП "Харківський бронетанковий завод", ДП "Харківський завод спеціальних машин", ДП "Харківський автомобільний ремонтний завод ".
Оборонщики визначили основні вимоги до навчання майбутніх військових фахівців і запропонували можливості своїх підприємств в якості баз для набуття практичних навичок.
Як повідомлялося, з 2016 року у вищих навчальних закладах України за сприяння "Укроборонпрому" розпочато підготовку профільних фахівців для оборонної промисловості країни. З ініціативи та за підтримки "Укроборонпрому" у Вінницькому національному технічному університеті (ВНТУ) відкрито навчання за спеціальністю "Озброєння і військова техніка".
В даний час "Укроборонпром" успішно співпрацює майже з 50 українськими вузами, залучаючи науковий потенціал до вирішення виробничих питань ОПК. У їх числі - Києво-Могилянська академія, Київський національний університет ім. Т.Шевченка, Національний університет "Київська політехніка", Харківський політехнічний інститут.
"Укроборонпром" в 2015 році озвучив плани щодо переведення виробництва оборонної продукції на стандарти НАТО в повному обсязі до кінця 2020 року. Крім того, в 2015 році держконцерн почав підготовку фахівців ОПК на курсах оборонної стандартизації НАТО в рамках Трастового фонду альянсу з логістики та стандартизації.

Читайте також: На Луганщині чоловік спалив три хати після чого застрелився
Читайте також: Кіберполіція затримала групу шахраїв , якими керував в’язень однієї із колоній на непідконтрольній Україні території