Політика
8 травня 2017
Макрон здобув на виборах президента Франції понад 66% голосів (відео)
Представниця крайньо правих Марін Ле Пен здобула вдвічі меншу підтримку виборців.
news-image

Кандидат на посаду президента Франції від політичного руху En Marche! («Вперед!») Емманюель Макрон після підрахунку майже всіх бюлетенів здобув підтримку 66,06% з приблизно 47 мільйонів виборців.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Радіо Свобода.

Такі результати 8 травня оприлюднила виборча комісія Франції. Представниця крайньо правих Марін Ле Пен здобула вдвічі меншу підтримку виборців.

Всі основні екзит-поли раніше також прогнозували Макрону 65% голосів або дещо вищий показник. Після того, як результати голосування стали очевидними, 39-річний політик звернувся до нації.

«Французькі жінки, французькі чоловіки, мої дорогі співвітчизники, за кордоном і вдома. Після довгого демократичного протистояння ви вирішили довірити мені, і я хочу висловити свою глибоку вдячність. Це велика честь, і це величезна відповідальність. Я хочу сказати вам спасибі. Мою вдячність висловлюю всім, хто голосував за мене і підтримував мене. Я не забуду вас. Я покладу всі мої турботи та енергію, щоб бути гідним вашої довіри», – заявив Емманюель Макрон.

Він також пообіцяв зміцнити відносини Франції з Європою. Перемога Макрона зняла побоювання багатьох європейських політиків щодо єдності Євросоюзу, спричинені рішенням Великої Британії залишити ЄС.

Читайте також:Марін Ле Пен потрапила під «яєчний дощ», який створили виборці (фото)