Київ
8 травня 2017
У Києві пройшла офіційна церемонія відкриття Євробачення (відео)
7 травня відбулася церемонія офіційного відкриття пісенного конкурсу Євробачення – 2017. У ньому брали участь 42 делегації, вели захід сім ведучих.
news-image

У Києві вчора, 7 травня відбулася церемонія офіційного відкриття пісенного конкурсу Євробачення – 2017. У ньому брали участь 42 делегації, вели захід сім ведучих. Перед Маріїнським Палацем була розстелена найдовша за всю історію конкурсу червона доріжка – її довжина склала 265 метрів.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на 112 телеканал.

Саме відкриття конкурсу проходило в локації Євроклубу – гості вирушили туди після церемонії Червоної доріжки. На даху КВЦ "Парковий" на повітряних кулях були розміщені прапори 42 країн. Члени делегацій піднімалися на дах і, перерізавши ниточки кріплень, відпускали прапори з кульками в небо.

Під час запуску кульок сталася цікава подія. Учасниця Євробачення від Білорусії Ксенія зробила на прапорі напис російською мовою: "Вперед Білорусь". Але її партнер по делегації Артем закликав колегу писати білоруською мовою, аби всі знали білоруську мову.

У той же час, в ході офіційної частини церемонії відкриття гості говорили англійською мовою. Зокрема, англійською учасників і гостей Євробачення вітала перша леді Марина Порошенко. Вона подякувала Джамалі за те, що своєю перемогою вона зробила можливим проведення конкурсу Євробачення в Києві.

На шиї у першої леді були вражаючі намисто, яке в точності повторювало намисто, що є частиною логотипу пісенного конкурсу. Намисто, яке було одягнено на першій леді, були виконано в кольорах українського прапора.

Англійською вітав гостей церемонії і мер Києва Віталій Кличко.

"Київ завжди був європейським містом і географічно і ментально. Музика може змінити світ, зробити його розумнішим і добрішим. Нехай всюди звучить музика", - сказав Кличко.

Співачка Джамала, вітаючи учасників та гостей Євробачення, анонсувала свої виступи у Першому півфіналі та у Гранд-фіналі конкурсу.

На вечірці з приводу відкриття Євробачення виступили Олег Скрипка, гурт "Друга ріка" і Руслана. Артистам акомпанував Національний академічний оркестр народних інструментів. Скрипка виконав дві композиції "Ой ходить сон" і "Весна".

На церемонії звучали пісні, які в попередні роки перемогли в конкурсі Євробачення: Euphoria, My number one, Rise like a Phoenix, Fairytale, Diva, а також Wild Dances, завдяки якій Євробачення вперше пройшло в Україні.

Учасник Євробачення від України O.Torvald прибув на церемонію Червоної доріжки одним з останніх.

Напередодні O.Torvald відзначився оригінальним перформансом – подарував журналістці з Італії деталь нижньої білизни з написом назви групи.

 

 
Напередодні вона пообіцяла учасникам групи перевірити інформацію про некоректну заяву ведучого шоу NEMO на італійському телеканалі RAI, який заявив, що "Україна програє Євробачення, як програла Крим". Журналістка принесла вибачення за свого колегу і запевнила, що італійці шанують і люблять українців.

Церемонія відкриття проходила під пильним наглядом правоохоронців. У зв'язку з проведенням церемонії Червоної доріжки, в центрі перекривали рух. Вже ввечері поліція повідомила, що обмеження зняті. Також, повідомили, що порушень громадського порядку під час заходів не було.

Читайте також:Відкриття Євробачення-2017: перші ексклюзивні фото з червоної доріжки