Війна
9 травня 2017
Бойовики усвідомлено відкривають вогонь по мирних жителях Донбасу, - повідомляють у штабі АТО
8 травня, близько 16 години 30 хвилин без будь-яких докорів сумління бойовики здійснили обстріл в напрямку населеного пункту Мар’їнка.
news-image

Бойовики на Донбасі свідомо відкривають вогонь по мирних жителях. Про це йдеться в повідомленні української сторони СЦКК на сторінці штабу АТО у Facebook. 

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Українська сторона СЦКК констатує, що незаконні збройні формування ОРДЛО крім того, що постійно нехтують усіма Мінськими домовленостями застосовуючи заборонене озброєння по позиціям Збройних Сил України, а також по важливим об’єктам інфраструктури, вони свідомо відкривають вогонь по населеним пунктам та мирним жителям порушуючи цим Міжнародне гуманітарне право», – повідомили в штабі.

Зазначається, що сьогодні, 08 травня, близько 16 години 30 хвилин «без будь-яких докорів сумління бойовики здійснили обстріл в напрямку населеного пункту Мар’їнка, за попередньою інформацією із ста́нкового кулеме́ту Дегтярьова-Шпагіна». В результаті обстрілу по вулиці Жовтнева, 69, вогнепальне поранення м’яких тканин отримала громадянка України. Під час обстеження у Курахівській лікарні було виявлено кулю калібром 12,7-мм на глибині один сантиметр. Потерпілій було надано медичну допомогу та направлено до місця проживання.


Читайте також: По селах України проходять рейди через ухиляння від служби у лавах ЗСУ
Читайте також: В зону АТО почали надходити нові санітарні автомобілі «Богдан» (фото)