Політика
9 травня 2017
Трампа закликали зустрітися спочатку з Порошенком, потім - з Путіним (документ)
У листі йдеться про необхідність двосторонніх зустрічей на найвищому рівні із союзниками і партнерами, а потім з країною-агресором Росією.
news-image

Група сенаторів США написала відкритого листа президенту США Дональду Трампу щодо двосторонніх зустрічей на найвищому рівні, копія якого опублікована на офіційній сторінці одного з них, Роберта Портмана.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на УНІАН.

Підписи під ним поставили сенатори Роберт Менендес, Джон Маккейн, Роберт Кейсі-молодший, Джеймс Інхоф, Джин Шахін та Роберт Портман.  Так, у листі йдеться про необхідність двосторонніх зустрічей на найвищому рівні із союзниками і партнерами, а потім з країною-агресором Росією.

"Разом з нашими союзниками в Європі ми так само стурбовані тривалою військовою агресією Росії на сході України та окупацією Криму", - заявили сенатори США.

Також зазначається, що через дестабілізуючий вплив Росії близько 10 тис. людей загинули, понад 20 тис. отримали поранення, майже 2 млн стали внутрішньо переміщеними особами, а це може мати наслідки для союзників та інтересів США в регіоні. "

Ми наполегливо рекомендуємо зустрітися з високопоставленими керівниками України, зокрема, президентом Петром Порошенком, перед будь-якими офіційними зустрічами з керівництвом Росії, включаючи президента РФ Володимира Путіна", - наголосили американські сенатори.

Зустріч президента України Петра Порошенка з американським колегою Дональдом Трампом відбудеться після того, як сторони узгодять порядок денний. 

Читайте також:Меркель запропонувала застосовувати стосовно Росії подвійну стратегію