Політика
10 травня 2017
«Середня зарплата - це коли складають доходи чиновників і пенсіонерів», - Рабінович розкритикував дані управління статистики по середній зарплаті
На думку нардепа, названий рівень середньої зарплати в столиці не відповідає дійсності.
news-image

Рівень офіційної середньої зарплати в Києві не відповідає реальній ситуації. Про це в ефірі програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

За даними Головного управління статистики міста Києва, в березні середня зарплата жителів столиці зросла на 10% в порівнянні з лютим і тепер склала 11 тисяч гривень.

«Все криється в слові "середня". Ось, наприклад, якщо я буду їсти ковбасу, а пенсіонер - капусту, то в середньому ми будемо їсти голубці. Напевно, складаються доходи тих, хто живе в районі урядового кварталу із зарплатою пенсіонера, ось воно в середньому і виходить по 11 тисяч », - вважає парламентарій.

За його словами, названий рівень середньої зарплати в столиці не відповідає реальній картині.

Вадим Рабінович вважає: щоб підняти добробут і киян, і всіх українців, потрібно зробити прості речі, про які давно говорять.

«Наприклад, приватизація. Хоч програму приватизації парламент проголосував, але в результаті - нуль. Я для себе знайшов унікальний об'єкт приватизації - Славутський завод залізобетонних виробів. У документах записано, що ціна об'єкта в ході торгів виросла в десять разів. Але, виявилося, що завод продали за 19400 гривень. Тобто, первісна ціна була 1940 гривень. Там, до речі, територія займає 11 гектарів землі. Ось суть нашої приватизації », - обурюється Вадим Рабинович.


Нагадаємо, що політик вимагає провести дострокові парламентські вибори, щоб вирішити політичну та економічну кризу.

Читайте також: За кілька днів ЄС оголосить про візову лібералізацію з Україною - Могеріні
Читайте також: Мер Дніпра припинив міське фінансування всіх ветеранських організацій
Читайте також: Полетіли голови: звільнено поліцейське керівництво Дніпра