Політика
10 травня 2017
Новим президентом Франції офіційно проголошено Емануеля Макрона
Макрон вступить на свою посаду, коли чинний президент Франсуа Олланд припинить свої повноваження.
news-image

Конституційна рада Франції проголосила 39-річного Емануеля Макрона після остаточного підрахунку голосів виборців обраним президентом країни. Про це йдеться у рішенні Конституційної ради від 10 травня.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Зокрема, в рішенні сказано, що Конституційний рада прийняла до уваги результати другого туру виборів, який відбувся 6 травня (на заморських територіях) і 7 травня 2017 року, згідно з яким за Макрона було віддано 20 мільйонів 743 тисячі 128 голосів, що свідчить про одержання ним більшості голосів, необхідних для оголошення його президентом. 

"Тому Конституційний рада проголошує пана Еммануеля Макрона обраним президентом Французької Республіки", - йдеться у рішенні.

Також у рішенні зазначається, що Макрон вступить на свою посаду, коли чинний президент Франсуа Олланд припинить свої повноваження, що, відповідно до статті 6 Конституції Республіки, має відбутися не пізніше 24:00 14 травня.

Читайте також: «Середня зарплата - це коли складають доходи чиновників і пенсіонерів», - Рабінович розкритикував дані управління статистики по середній зарплаті
Читайте також: За використання георгіївської стрічки даватимуть штраф 3-4 тисячі гривень