В останній робочий день Гонтарева провела нараду з топ-менеджерами найбільших банків та похвалилася досягненнями на посаді
Валерія Гонтарева звернула увагу на низку приорітетних проектів для свого майбутнього наступника.
news-image

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева в останній робочий день, 10 травня, провела зустріч із керівниками найбільших банків. Від Національного банку також були присутні перший заступник Голови Національного банку Яків Смолій, заступники Голови Роман Борисенко та Катерина Рожкова, передає «Є!» із посиланням на прес-службу НБУ.

Ця зустріч із банківською спільнотою стала останньою для Валерії Гонтаревої в якості Голови Національного банку України, адже починаючи з 11 травня цього року вона повністю залишає професійні справи у центральному банку та йде у вимушену відпустку, доки Верховна Рада України не прийме рішення щодо її відставки.

На прощальному заході Валерія Гонтарева запевнила, що команда центрального банку продовжуватиме свою роботу у відповідності до Комплексної програми розвитку фінансового сектору України і забезпечить спадкоємність реформ. Із 11 травня Яків Смолій виконуватиме обов'язки Голови Національного банку до призначення нового Голови НБУ.

Валерія Гонтарева також звернула увагу на низку приорітетних проектів для свого майбутнього наступника.

«Україні потрібна здорова конкуренція серед банків і належне корпоративне управління, тому вкрай важливо, щоб була прийнята оновлена концеція розвитку державних банків. Це однозначний пріоритет на поточний рік. Національний банк буде ретельно слідкувати за тим, щоб ця стратегія дійсно реалізовувалася. Це надасть нового поштовху розвитку банківської системи на наступні роки.

Перед новим очільником Національного банку також стоятимуть і інші комплексні завдання щодо відновлення кредитування, розв’язання питання проблемних активів, побудова безготівкової економіки»,- наголосила Валерія Гонтарева.

Перераховуючи найбільші досягнення центрального банку за час перебування на посаді Голови Валерія Гонтарева зауважила, що у системі відбулися тектонічні позитивні зміни.

«Серед success stories Національного банку - перехід до режиму інфляційного таргетування, очищення банківського сектору, проведення внутрішньої організаційної трансформації НБУ та здобуття інституційної незалежності центрального банку. Більше того, нам вдалося досягти макрофінансової стабільності, яка спостерігається в Україні вже більше двох років. Це наше спільне з вами велике досягнення»,- сказала Голова НБУ.

 

Читайте також: Курс валют на 11 травня