Суспільство
11 травня 2017
Директор єврейського комітету: Генерал Вовк загрожує Рабіновичу та українським євреям
Долинський закликає СБУ і Генпрокуратуру звернути увагу на інцидент.
news-image

Генерал резерву СБУ Василь Вовк займається розпалюванням міжнаціональної ворожнечі й за допомогою соціальних мереж закликає до знищення всіх українських євреїв, в тому числі й опозиційного нардепа, керівника парламентського підкомітету з прав людини та лідера партії «За життя» Вадима Рабіновича. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook директор Українського єврейського комітету Едуард Долинський, передає «Є!»
9 травня, в День Перемоги над нацизмом, Долинський написав у своїй стрічці постів:

«Осяяння прийшло до нього (В. Вовка. - ред.), коли в ефірі одного з телеканалів він побачив народного депутата Вадима Рабіновича. Генерал упевнений, що на вкрадені у народа гроші глава Всеукраїнського єврейського конгресу відкрив єврейський телеканал».

За словами директора єврейського комітету, свої погрози на адресу євреїв і особисто Вадима Рабіновича колишній випускник школи КДБ висловив після того, як один із друзів по соцмережі задав йому питання:

«До чого тут євреї та що ви маєте проти євреїв?»

Едуард Долинський також цитує відповідь самого генерала Вовка:

«Все я маю проти євреїв. Україна має проти євреїв. Ви не українці, і вас я буду знищувати разом з Рабіновичем. Ще раз кажу - пішли ви на хрен, ж_ди, дістали вже український народ».

Долинський зазначає, що це не перший антисемітський випад офіцера-націоналіста з КДБшним минулим. У 2009 році Василь Вовк займався розслідуванням справи про Голодомор. Тоді генерал СБУ прийшов до висновку, що геноцид 1932-1932 рр. влаштували євреї Лазар Каганович і Мендель Хатаєвич виключно в цілях знищення української національної групи.
Долинський закликає СБУ і Генпрокуратуру звернути увагу на такий серйозний інцидент, в якому замішаний український офіцер високого звання.

«Я вважаю, що загроза фізичного знищення на адресу євреїв з вуст генерала СБУ - достатня підстава для СБУ та Генпрокуратури, щоб звернути на це увагу», - написав керівник Українського єврейського комітету в своєму Facebook.

Читайте також: В зоні АТО під час виконання бойового завдання загинув український сапер